Broj Hitne pomoći u Novom Bečeju bio isključen zbog duga, a na cedilu ostavljeno 25.000 pacijenata: Posle 24 sata blokade, kažu da je sve u redu

Od danas ponovo funkcioniše broj 194

  • 3

Broj Hitne pomoći Doma zdravlja u Novom Bečeju juče je ceo dan bio isključen zbog duga. Zaposleni su samoinicijativno, putem društvenih mreža, obavestili javnost o privremenom broju Hitne pomoći, 060 0809413.

Danas se na taj broj niko nije javljao, a kako je Telegrafu rečeno u Domu zdravlja Novi Bečej, veza sa starim brojem, 194, ponovo je uspostavljena.

- Broj 194 je zbog duga juče bio isključen, ali danas ponovo funkcioniše. Ne znam da li je dug u međuvremenu izmiren, samo znam da pacijenti ponovo mogu dobiti Hitnu pomoć na stari broj - naveli su u Domu zdravlja Novi Bečej.

Inače, ovo nije prvi put da su telefoni u toj zdravstvenoj ustanovi isključeni, ali jeste prvi put da je i broj 194 nedostupan za više od 25.000 pacijenata iz novobečejske opštine i sve tranzitne hitne slučajeve od Kikinde do Zrenjanina koju ova služba pokriva.

Dom zdravlja je već 427 dana u neprekidnoj blokadi zbog duga od preko 122 miliona dinara od čega najveći deo iznosi potraživanje distributera lekova "Feniks" (Fenix).

Prema rečima zaposlenih, rukovodstvo ustanove je imalo saznanja da će telefoni biti isključeni, ali ništa nije preduzelo.

(Telegraf.rs/ Voice/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    6. februar 2019 | 14:58

    Nadjite jos jedan ovakav primer u svetu,i pojescu svoj telefon.Ovo je skandal,i neko mora odgovarati za ovo stanje u zdravstvu..

  • Ccc

    6. februar 2019 | 15:42

    Pacijenti prave bespotreban skandal.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA