≫ 

Treća žrtva virusa gripa u Nišu: Preminula žena (43), bila u bolnici od 8. januara

Pacijentkinja je bila aparatima za veštačko disanje

  • 7

Mlada žena S. R. (44) preminula je u noći između utorka i srede od komplikacija nastalih od virusa gripa na Infektivnoj klinici u Nišu.

Prema rečima članova porodice, njima je rečeno po dolasku u ustanovu da je stanje pacijenta jako komplikovano i od tada do noćas je bila na aparatima za veštačko disanje.

Žena je bila primljena na odeljenja pulmologije 8. januara, a narednog dana je prebačena na Infektivnu kliniku nod kada je bila na respiratornim aparatima.

Zbog veće postojeće hronične bolesti, dijabetesa i novonastalih pratećih komplikacija došlo je do smrti pacijentkinje kod koje je analizom krvi potvrđeno prisustvo virusa gripa. Ovaj smrtni slučaj je odmah prijavljen Institutu za javno zdravlje u Nišu i "Batutu" - navodi se u saopštenju KC.

Trenutno je u niškom bolnici hospitalizovano 26 pacijenata od kojih je petoro na respiratorima.

(D. K./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RICINUS

    6. februar 2019 | 14:28

    Nekada je grip bila trećerazredna bezopasna bolest sve do najnovijih medecinskih istraživanja da se nedaju antibiotici pacijenti a zbog rezistentnosi bakterija..... jer su ugrožene živinarske farme gde se antibiotici koriste nemilice...

  • doberman

    6. februar 2019 | 15:04

    bila je opšta paranoja nadrilekara, jehovaca i budista oko svinjskog gripa, kako će nas vakcine pretvoriti u zombije, evo ga sad, vrati se i kosi pred sobom, e mudraci naši...

  • Milorad

    6. februar 2019 | 17:02

    Ona sigurno nije umrla od gripa, umrla je zbog mnogo dobrog lečenja. Ona nije imala grip mesec dana. Nego je najlakše okriviti grip, Znajte da narod nije toliko glup, koliko mislite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA