≫ 

Najboljih 500 đaka medicinskih škola u septembru dobija posao: A evo čime još država planira da zadrži medicinske sestre u zemlji

Ovo je samo početak nacionalnog programa zapošljavanja najboljih mladih medicinskih sestara i tehničara

  • 19

Najbolji đaci medicinskih škola, njih između 400 i 500, od septembra će dobiti u posao u zdravstvenim ustanovama, dogovoreno je na današnjem sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara i direktora srednjih medicinskih škola u Srbiji.

- Oni će dobiti šansu da rade, da se usavršavaju i dobiće sve privilegije koje su neophodne da bi ostali ovde, u svojoj zemlji - rekao je Lončar.

Ovo je samo početak nacionalnog programa zapošljavanja najboljih mladih medicinskih sestara i tehničara, diplomaca ovih obrazovnih ustanova.

Ministar zdravlja na sastanku sa direktorima medicinskih škola, Telegraf.rs

- Vodimo odgovornu kadrovsku politiku u zdravstvu, politiku zadržavanja naših najboljih lekara i medicinskih sestara. Jer naš cilj je da o zdravlju građana Srbije brinu najbolji zdravstveni radnici. To je prioritet države Srbije, predsednika Vučića i Vlade Srbije. U skladu sa tim, u toku prošle 2018.godine smo zaposlili više od 160 najboljih studenata medicine, one sa prosekom 9,50 i 10 u našim bolnicama, a sada nastavljamo dalje - rekao je Lončar.

Ministar zdravlja je istakao i da će prioritet imati medicinske sestre i tehničari i u ovogodišnjem povećanju plata, kao i da će biti promenjen zakon i da će i oni moći u svojom matičnim ustanovama da rade popodne sa lekarima i imati dodatni vid zarade.

Ministarstvo zdravlja je u prethodnom periodu, od 2014. godine do danas, u zdravstvenim ustanovama naše zemlje zaposlilo više od 12.000 zdravstvenih radnika, a od tog broja posao je dobilo blizu 7.000 medicinskih sestara i tehničara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TnT

    7. februar 2019 | 15:37

    Neću ničije mrvice, odoh na zapad.

  • Vera

    7. februar 2019 | 17:57

    Prosek ocena uopšte ne znači da ima znanje i da će biti stručnjak,obzirom na veze, krevetuše isl... Iz iskustva znam. Dodju i bleje, a možda medju ovima sa nižim ocenama ima onih sa znanjem, poletom, elanom,nego nemaju gurače...

  • Vlajna

    7. februar 2019 | 16:16

    Ne zaposljavajte prekvalifikacije,to je struka koja se uci svakodnevnim radom u klupi, prisustvom na praksi i vezbama.A ne samo da polazu ,gde dobiju 10 pitanja koja mora da nauce, plate....A plasiranje katetera, braunile, sonde to niko nezna. Pacijeti smrde, niko ne vodi racuna o licnoj higijeni pacijenata. A matore medicinske sestre docekale "sluge"decu na stazu.Maltretiraju ih da im kupe dorucak, da zavrsavaju poslove potrcka, niko nece da ih uci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA