≫ 

Pomagao je Dei u lokvi krvi, a onda skočio na policajca da i njega spase: Dušan je heroj Hitne pomoći i ima samo jednu molbu!

U prvim trenucima nije bila svesna šta joj se dogodilo, samo je pitala "Šta mi je sa rukom, mnogo me boli"

  • 20

Dušan Vranješević, vozač beogradske Hitne pomoći, heroj je i ljudina zahvaljući kome je juče sprečena još veća tragedija kod bolnice "Dr Dragiša Mišović".

Ovaj iskusni radnik Hitne, koji prevozi pacijente na dijalizu pune 24 godine, prvi je pritekao u pomoć kada je voditeljki Dei Đurđević autobus otkinuo ruku, a onda je na neverovatan način spasio i policajca koji se zadesio na mestu nesreće.

Skromni Dušan, međutim, ima samo jednu molbu - da se ne eksponira, ali nam je dr Sergej Pantić, pomoćnik direktora Hitne pomoći otkrio kako je izgledao herojski podvig ovog vozača.

- Dušan je juče, igrom slučaja, prevozio pacijente na dijalizu u "Dr Dragiša Mišović" baš kada je došlo do nezgode. Odmah je izašao i prvi prišao da pomogne povređenima. Upozorio je policajce da je klizavo, a ubrzo posle toga i sam je ugledao kako neki auto proklizava i nekontrolisano ide na policajca koji stoji na ulici. Odmah se bacio da ga skloni i bukvalno mu je u sekundi spasao život - priča za Telegraf dr Pantić.

Put je bio klizav, a auto je nekontrolisano išao ka policajcu, Foto: Telegraf.rs

Pored hrabrog Dušana, u pomoć je među prvima priskočila i jedna medicinska sestra iz "Dr Dragiša Mišović". Dušan je ispričao kolegama da je Dea bila neverovatno hrabra i da nije pustila ni suzu.

- Rekao nam je da je bila bleda, ali da ni u jednom trenutku nije zaplakala niti paničila. Kada joj je Dušan prišao, video je da joj je rukav prazan. Ona od šoka u tim trenucima nije znala da je ostala bez ruke, samo je pitala "Šta mi je sa rukom, mnogo me boli" - prepričava dr Pantić.

Krv je, srećom, u jednom trenutku prestala da lije, Foto: Mateja Beljan

Tada je naišao i njen kolega Predrag Sarapa, koji se odmah uhvatio za glavu, pa ga je Dušan upozorio da nipošto ne govori Dei da je ostala bez ruke. Dušan je sve vreme situaciju trezveno i hrabro držao pod kontrolom.

- Najviše se plašio da Dea ne prokrvari, ali njoj su se od šoka stegli krvni sudovi i krv je prestala da lije. Voditeljka nije paničila. Mirno je sačekala da je odvezu na VMA, a Dušan je sve vreme bio uz nju - priča pomoćnik direktora Hitne pomoći.

VIDEO: Mladen Mijatović izveštava o nesreći svoje verenice Dee Đurđević

(M. Leskovac/m.leskovac@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA