≫ 

5 vagona sa fosfornom kiselinom iskliznulo na pruzi Niš-Zaječar: Raščišćavanje u toku

Uzrok ovog iskliznuća nije stanje železničke infrastrukture, koja je upravo na ovom mestu sanirana tokom 2018. godine, tvrde iz Železnica

  • 31

Između železničkih stanica Matejevac i Svrljig, na pruzi Niš - Zaječar noćas u 00.35 sati, iskliznulo je pet vagon-cisterni tovarenih fosfornom kiselinom. Cisterne, sa po jednom osovinom, se nisu prevrnule i nema opasnosti po stanovništvo i životnu sredinu, saopštile su "Infrastrukture Železnice Srbije".

Reč je o cisternama koje su se nalazile u sredini teretnog voza broj 52792, prevoznika "Srbija Kargo", koji je saobraćao iz Prahova za Šabac, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, komisija Železnice izašla je na lice mesta i precizno će utvrditi uzrok vanrednog događaja.

- Uzrok ovog iskliznuća nije stanje železničke infrastrukture, koja je upravo na ovom mestu sanirana tokom 2018. godine - piše u saopštenju.

"Infrastruktura Železnice Srbije" napominje da nijedna od cisterni nije prevrnuta već su samo delimično iskliznule iz koloseka. Navodi se i da cisterne nisu oštećene i da nema nikakvih curenja, kao i da nema ugrožavanja stanovništva i životne sredine.

Rašcišcavanje pruge je počelo jutros u četiri časa, a očekuje se da ce saobraćaj na ovom delu pruge ponovo biti uspostavljen u narednih 24 sata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    10. februar 2019 | 09:30

    Ma kako ne, iskacu vagoni zato sto je pruga odlicna, pod hitno smeniti direktora zeleznica i resornog ministra, da bi se izbegla katastrofa!

  • Ja...RS

    10. februar 2019 | 09:56

    Ja bih se ovdje zapitao nesto drugo,kako to da iz sina iskacu samo vagoni sa opasnim materijama u zadnje vrijeme?

  • JS

    10. februar 2019 | 09:28

    Da li su to ti tovari, koji se krisom transportuju centrom Beograda nocu? Kome se sve prenose? Zbog cega, odakle? Zasto nismo obavesteni o tim akcijama?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA