≫ 

Mihajlo ostavljen i go, u teškom stanju danima leži u Urgentnom centru: Sin neće da dođe po njega (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Njega niko ne želi da primi i kako kažu iz Urgentnog "suđeno mu je da boravi kod njih"

  • 49

Leskovčanin Mihajlo Đorđević (64) u bespomoćnom stanju, iscrpljen i izmoren, sa znacima dehidratacije, leži potpuno nag u Urgentnom centru Opšte bolnice Leskovac već tri dana jer ni na jednom odeljenju ne žele da ga prime, a porodica je o njegovom stanju obaveštena tri dana kasnije nakon što mu je ukazana prva pomoć.

U Urgentnom centru rečeno je da je reč o pacijentu koji  je socijalni slučaj, a pošto nemaju gde u takvom stanju, lekari ih zadržavaju tu, u uslovima koji su predodređeni samo za urgentna i prolazna stanja, piše Jugmedia.

- Ovaj pacijent nije prvi takav slučaj na koji nailazimo, ali nemamo ni čime da presvučemo te ljude. On se uneredio i sestre su ga skinule i sredile. Bio je pokriven. Dijagnoza mu je opšta slabost, bez temperature. Laboratorija mu je uredna, ali sa znacima dehidratacije. Mi ne možemo da ga hranimo jer ne možemo da trebujemo hranu, nemamo stvari da ga obučemo jer nemamo pidžame, jer kod nas pacijenti ne treba da se zadržavaju - rekao je za Jugmedia načelnik Urgentnog centra Opšte bolnice Leskovac Miodrag Stojković.

Njega niko ne želi da primi i kako kažu iz Urgentnog "suđeno mu je da boravi kod njih".

- Pregledali su ga i internista i neurolog i infektolog, i svi su ga ostavili kod nas. Ovom čoveku je potrebna nega, a sin je odbio, zbog njihovih ličnih razmirica, da ga odvede kući. On je sad kod nas, svi peru ruke od njega i ne postoji nikakva procedura o zbrinjavanju ovog pacijenta - rekao je načelnik za Jugmedia.

Po rečima načelnika, lekari su još u subotu pokušali da pronađu članove njegove porodice, ali bezuspešno.

Sin ne želi da ga zbrine; Foto: Jugmedia

- Zvali smo lokalni Centar za socijalni rad, ali je bio vikend i oni su tek jutros o svemu obavestili njegovog sina - tvrdi Stojković.

Milan Đorđević, sin ovog nesrećnog čoveka je jutros u očajnom stanju zatekao svog oca u Urgentnom centru, ali je odbio da ga odvede kući.

- Zato što sa njim nisam u kontaktu mesecima i ne znam koja mu je dijagnoza niti kako da brinem o njemu. Ostalo je da se čujem sa rođenim bratom  i da vidimo kako i gde da zbrinemo našeg oca. Sa druge strane, žalosno je da naš zdravstveni sistem nema načina da na adekvatan način zbrine ovakve pacijente i da je moj otac prinuđen da u ovakvom stanju leži u Urgentnom centru - istakao je Đorđević za Jugmedia.

Kako tvrdi, njegov otac već duže vreme ima problema sa srcem i godinu dana je na listi čekanja za ugradnju baj-pasa.

U leskovačkom Centru za socijalni rad upozoravaju već godinama unazad da su ovakvi socijalni slučajevi, pa i beskućnici, sve veći problem celog socijalnog sistema u Srbiji i da, na žalost, na lokalu ne postoje ustanove za prihvat takvih lica.

BESKUĆNIKA SVE VIŠE I NISU NIČIJI PROBLEM

- Sistem nije lokalnim samoupravama obezbedio mogućnost i načine da zbrine takva lica i da im pruži adekvatnu pomoć - naglašavaju socijalni radnici.

U svakom slučaju, Đorđević će u vidno lošem stanju morati da ostane da leži u Urgentnom centru Opšte bolnice Leskovac sve dok se njegova porodica ne dogovori ko će nadalje brinuti o njemu.

VIDEO: Baka Nevenku je po hladnoći ćerka izbacila na ulicu

(Telegraf.rs/Jugmedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crvena

    11. februar 2019 | 15:35

    BITNO JE DA VUČIC OBILAZI SRBIJU I ZA NJIM KOLONE AUTOBUSA! BITNO JE DA SINOVI IMAJU SVOJE SINOVE, A OVAJ ČOVEK NIJE LI NA GLASACKOM SPISKU? ČUJ DOKTORA: PACIJENT ČEKA UGRADNJU BAJPASA! ZNACI DA JE COVEK TESKO BOLESTAN, NE DAJU MU NI INFUZIJE NI HRANU A SRČANI BOLESNIK! J... ŠTA SMO DOŽIVELI!!! DOKTORE UKLJUCI INFUZIJU I NAHRANITE SRČANOG BOLESNIKA!!!!!!!

  • Gde ce vam dusa

    11. februar 2019 | 15:42

    Nemate pidzamu. Stidite se . Jednu pidzamu.

  • Milll

    11. februar 2019 | 15:25

    Vidim i u Urgentnom se bas lepo brinu o bolesnicima!.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA