Dejan je inženjer sistema i mreža, a iz hobija prognozira vreme i kažu, nikad ne maši: U Knjaževcu slušaju samo njega

Kakvo će vreme biti sutra? Da li su nam potrebni kišobrani, pitanja su na koja Dejan odgovara svakog dana

  • 0

Meštani Knjaževca osim zvanične, prate i vremensku prognozu svog sugrađanina Dejana Ilijića – meteorologa amatera koji se svakodnevno oglašava na svom sajtu i društvenim mrežama. Dejan je inženjer sistema i mreža, radi u opštinskoj Upravi Knjaževac, a meteorologija mu je samo hobi.

Kakvo će vreme biti sutra? Da li su nam potrebni kišobrani? Kako se obući? To su svakodnevna pitanja na koja Dejan odgovara na poslu, ulici, u prodavnici. Ekipa RTS-a iskoristila je priliku da ga pita, kakvo će vreme biti u Timočkoj krajini narednih dana?

- Timočku krajinu očekuje otopljenje i visoke temperature za ovo doba godine. Od utorka nas očekuje vraćanje u zimsku atmosferu i zimsko vreme sa temperaturama koje su u proseku za februar - kaže Dejan Ilijić.

U svom dvorištu ima meteorološku stanicu, gde svakodnevno prati vremenske promene i uredno ih beleži u klimatološki dnevnik. Kaže da njegov organizam oseća vreme.

- Uvek sam raspoložen kada postoje dešavanja na nebu i oko nas, a najgore podnosim one dosadne periode bez ikakvih dešavanja - kaže Dejan.

U Knjaževcu slušaju samo njega, Foto: Wikipedia/Mazbln

Usluge meteorologa amatera u Knjaževcu, koristi i lokalna radio stanica.

- Naši slušaoci vole da budu obavešteni upravo kakvo će vreme biti u Knjaževcu i okolini, a mi to od Dejana saznajemo svakog jutra i mogu da kažem da je jako precizan - ističe Zdenka Todorović, voditeljka FKMS Radio Knjaževac.

U opštinskoj Upravi gotovo svi znaju za Dejanov hobi. Njegov kolega iz kancelarije Goran Golubović je planinar. Dejan mu pomaže da utvrdi kakvo će vreme biti.

- U mnogim slučajevima je pogodio, tako da uvek uzimam njegove savete - kaže Goran Golubović iz opštinske Uprave Knjaževca.

Dejan kaže da od svog hobija nema zaradu, nema sponzore, ali ima mogućnost da nikada ne pokisne – jer prepoznaje oblake.

(Telegraf.rs/vesti.knjazevac.org.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA