≫ 

Prva žrtva gripa u Leskovcu: Muškarac primljen u bolnicu zbog drugog problema, pa su ga vratili iz KC Niš

U bolnicu je primljen prošle nedelje zbog kardioloških problema

  • 0

Na internom odeljenju leskovačke Opšte bolnice u sredu je, zbog komplikacija izazvanih virusom gripa, preminuo pedesetdevetogodišnji muškarac iz ovog grada. Ovaj pacijent je bio u teškom stanju jer je bolovao od hroničnih bolesti odnosno od srčane i bubrežne insuficijencije, prenose Novosti.

U bolnicu je primljen prošle nedelje zbog kardioloških problema, ali je u međuvremenu došlo do dalje komplikacije njegovog zdravstvenog stanja kada su i analize potvrdile da ima virus gripa.

Opšta bolnica Leskovac, Foto: bolnicaleskovac.org

Uprkos naporima lekara da mu spasu život, on nije pokazivao znake oporavka. Bio je upućen u niški Klinički centar, ali je vraćen u Leskovac gde je sve vreme proveo priključen na respirator. U leskovačkoj bolnici trenutno osmoro bolesnika ima virus gripa. Njihovo stanje je stabilno.

U JABLANIČKOM OKRUGU 2.082 PACIJENTA OBOLELA OD GRIPA

Posete svim hospitalizovanim pacijentima su, po preporukama nadležnih, zabranjene. Od početka godine na području Jablaničkog okruga prijavljene su 2.082 osobe koje su obolele od gripa i oboljenja sličnih gripu što je za pedesetak slučajeva više u odnosu na isti period prošle godine.

Prema podacima leskovačkog Zavoda za javno zdravlje minule nedelje registrovan je "nizak intenzitet kliničke aktivnosti virusa gripa", dok je tokom šest poslednjih nedelja izvršena laboratorijska potvrda virusa gripa H1N1 kod 10 osoba. Dva slučaja potvrđena su kod opšte populacije, a osam kod hospitalizovanih pacijenata Opšte bolnice u Leskovcu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA