Vozač agencije nije imao dozvolu, pa terao putike da lažu da su mu prijatelji: Hrvatski carinik im je iskopirao pasoše i naredio da se vrate u Beograd!

Carinik ih je zamolio da, ako su prijatelji, kažu kako se vozač zove i preziva. Nisu znali!

  • 9

Nekoliko putnika iz Srbije doživelo je niz neprijatnosti od strane agencije za prevoz putnika Lux Lines, a vrhunac je bio to što zbog nelegalnog poslovanja ove firme, na kraju i nisu uspeli da stignu do odredišta.

- Pozvao sam Luxlines, jer sam bio zainteresovan za liniju Beograd-Nova Gorica. Iz agencije su mi rekli da imaju pomenut prevoz, da je cena karte 40 evra u jednom pravcu i da će vozač doći ujutru u 6.00 po mene i odvesti me na adresu koju budem rekao vozaču - priča sagovornik Telegrafa koji je želeo da ostane anoniman, ali čije je ime poznato redakciji.

Dana 08.02. vozač počinje da skuplja putnike kombijem. Ukupno ih je bilo petoro, a među njima je bila i jedna žena sa malim detetom.

- Kada smo se svi ukrcali, krenuli smo ka prelazu Batrovci. Prilikom ulaska u Hrvatsku, hrvatski carinik je tražio potrebne dozvole za transport putnika. Vozač nije imao potrebna dokumenta nego je rekao cariniku da smo prijatelji i da nas vozi u posetu Slavonskog Broda - kaže on.

Carinik ih je zamolio da, ako su prijatelji, kažu kako se vozač zove i preziva.

Putnici su vraćeni sa prelaza Batrovci, Printskrin: kamere.amss.org.rs

- Mi putnici smo bili zatečeni situacijom! Carinik je iskopirao naše pasoše i naredio vozaču da napustimo Hrvatsku! Vozač nas je vratio sa graničnog prelaza na naše zaprepašćenje i negodovanje, istog trenutka je pozvao vlasnika agencije. Nakon njihovog razgovora rečeno nam je da idemo do prve obližnje pumpe i da čekamo drugog vozača i drugo vozilo - priča naš sagovornik.

Došli su do obližnje pumpe i nakon priče jednog od putnika da je on već jednom doživeo ovakvu neprijatnost i da ih neće pustiti u Hrvatsku drugim vozilom sem autobusom, dogovorili su se da ih vozač vrati do Beograda i da će iz Beograda ići do svojih kuća.

- Neki su odlučili da idu autobusom, ja sam, na moju žalost, morao da zovem hotel u Novoj Gorici i da otkažem dolazak, kao i sastanke koje sam imao zakazane - priča sagovornik Telegrafa.

Srđan Mitić, vlasnik ove agencije, objašnjava da je do problema došlo zbog hrvatskih zakona.

- Putujemo dve godine i prvi put smo imali neprijatnost. Desilo se da nismo imali neku dozvolu za ulazak u zemlju koju Hrvati ponekad traže. Istog trenutka sam reagovao, trebalo je drugo vozilo da dođe, da ih preuzme i da nastave dalje put, ali je jedan putnik napravio problem i onda su svi tražili da se vrate kućama - objašnjava on.

Mitić objašnjava da im je svima ponudio da ih sutradan gratis odveze na željene destinacije i neki su tu mogućnost i iskoristili.

- Vozač je mlad, uplašio se, pa je odreagovao kako ne bi trebalo tražeći od putnika da kažu da da su prijatelji. Taj vozač je tada vozio i nikada više. To isto vozilo je danas prešlo granicu, tako da je sve to individualno, od carinika do carinika i isključivo na hrvatskim prelazima, niko drugi nam nikada nije pravio problem - objašnjava on.

(G. Avalić/g.avalic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladic

    18. februar 2019 | 14:59

    To oni krenu pa ako prodju dobro je ako ne onda su krivi Hrvati

  • Gile

    18. februar 2019 | 14:08

    Propisi su propisi I treba da se postuju. Tacka.

  • Vosa

    18. februar 2019 | 15:27

    Mi sve na foru i burazersku varijantu pa ako pp. ako ne, krivi su drugi. Oduzimati dozvole za rad, uvesti ostre kazne pa nece biti mrvih i prevarenih na putevima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA