≫ 

Obustavlja se saobraćaj na pruzi Niš-Zaječar posle novog iskliznuća cisterni

Putnici koji poseduju mesečnu kartu, mogu se javiti najbližoj putničkoj blagajni, kako bi izvršili povraćaj novca za neiskorišćeni period

  • 10

"Srbija Voz" a.d. saopštilo je da je od juče obustavljen saobraćaj vozova za prevoz putnika na pruzi Niš-Zaječar zbog rekonstrukcije pruge.

Putnici koji poseduju mesečnu kartu, mogu se javiti najbližoj putničkoj blagajni, kako bi izvršili povraćaj novca za neiskorišćeni period.

"Srbija Voz" a.d će blagovremeno obavestiti putnike o ponovnom uspostavljanju saobraćaja vozova na ovoj relaciji, navodi se u saopštenju.

Da podsetimo, u četvrtak oko 1.45 sati pet vagona cisterni sa amonijakom iskliznulo je na pruzi kod Svrljiške klisure. Srećom, nije došlo do prevrtanja.

Cisterne su se prevrnule i pre manje od mesec dana kod Jasenovika; Foto: Telegraf

- Juče u 1.45 sati, između železničkih stanica Knjaževac i Podvis, na pruzi Niš-Zaječar, iskliznulo je pet cisterni tovarenih amonijakom, koje je prevozio prevoznik "NCL" - potvrđeno je iz Železnica.

Kako tvrde, iskliznule cisterne nisu se prevrnule, nisu oštećene i nema nikakvih curenja.

- Nema nikakvih opasnosti po ljude i životnu sredinu. Železnička komisija je odmah izašla na lice mesta, kako bi utvrdila uzroke ovog iskliznuća - navedeno je u saopštenju.

Inače, vredno je pomenuti da se u blizini nalazi i izvorište pijaće vode Sinji vir. 

VIDEO: Vagoni sa fosfornom kiselinom iskliznuli na pruzi Niš-Zaječar

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    15. februar 2019 | 09:19

    Хоће неко сносити одговорност? Није решење у смени неких људи поготово што је неписано правило да такви у Србији добију боље радни место после смене. Хоће неко проверити њихово имовно стање и упоредити га са месечним примањима. Оваква врста бахатости која угрожава извор пијаће воде, захтева и одговорност неког у влади а не само железницама.

  • Radan

    15. februar 2019 | 09:11

    I nikom nista niko nije odgovoran u srbiji postalo to desavanje normalno nisu samo pruge istrulele nego cela srbija truli ali niko ne.prica svi cute bitna je kampanja da da.

  • Kalimero

    15. februar 2019 | 11:04

    Šta čeka zorana, tv, da bi podnela ostavku, može to i bez tv, vreme joj je, dosta se naslikavala, a i napričala, papa, papa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA