Panika među Srbima u Nemačkoj: Velika racija policije, upadaju u kuće i hapse odmah zbog rada na crno

Do sad su uhapšena dva muškarca

  • 3

Oko 250 carinskih službenika pretražilo je u četvrtak 17 kuća i kancelarija na području Rajne-Majne, Baden-Wirtemberga i Severna Rajne-Vestfalije.

Dva muškarca (starosti 45 i 46) uhvaćena su u Hesenu tokom racije sprovedene zbog organizovanog rada na crno i utaje poreza.

Sumnja se da su uhapšeni deo skupine koja je navodno oštetila državu za nešto više od milion eura (socijalno osiguranje i porez).

Tokom pretresa, pronađeno je i oduzeto više od 200.000 eura u gotovini, mobilnih telefona, kao i nekoliko luksuznih automobila i luksuznih satova.

Carina sumnja da su osumnjičeni svoje zaposlene plaćali na crno, izdavali fiktivne račune za koje nisu pružene usluge, a novac od toga je bio generisan u računovodstvu.

Na društvenim mrežama podigla se prava panika zbog ovih racija jer se Srbi, koji nelegalno borave i rade u Nemačkoj, plaše da će i oni biti uhapšeni. U tom slučaju, sledi im deportacija iz Nemačke, zabrana ponovnog ulaska u zemlju čak i na dve godine, a ukoliko se u stanu pronađe i zarađeni novac - policija i to pleni.

(Telegraf.rs/Fenix magazin)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    15. februar 2019 | 23:59

    Nisu problem radnici nego poslodavci!...

  • Realno

    27. februar 2019 | 12:10

    Po Srbiji nisu hteli ništa da rade, po nemačkoj čiste klozete i ulice, a kad uštekaju 10 dana godišnjeg odmora dođu ovamo da prosipaju pamet kako je tamo raj na zemlji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA