≫ 

Miloš je goloruk skočio na napadača, tada je 9 puta upucan: Odlikovan je danas sa kolegom koji je spasavao ljude na auto-putu (FOTO)

Miloš Milošević, policajac iz Niša, rizikovao je život da bi spasio građane, jer je goloruk skočio na naoružanog napadača

  • 2

Povodom Dana državnosti, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je danas zaslužne pojedinice i institucije, među kojima su i dvojica pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Srebrne medalje za hrabrost "Miloš Obilić" uručene su policijskom službeniku Policijske uprave Niš Milošu Miloševiću i pripadniku Vatrogasno-spasilačke jedinice u Jagodini Nemanji Radosavljeviću.

Vučić dodeljuje odlikovanje Milošu Miloševiću, Foto: Promo

Miloš Milošević, policijski službenik iz Niša, rizikovao je svoj život da bi spasio građane jer je goloruk skočio na naoružanog napadača prilikom intervencije u Nišu.

Tom prilikom dobio je devet prostrelnih rana u obe noge, ali je njegov hrabri, herojski podvig spasao mnoge živote koji su očevici ovog tragičnog događaja.

Nemanja Radosavljević, Foto: Promo

Nemanja Radosavljević, vatrogasac-spasilac vozač iz Jagodine, pored isticanja u obavljanju redovnih zadataka posebno se istakao u dve intervencije.

U najtežim trenucima dao je sve od sebe prilikom spasavanja i zbrinjavanja povređenih lica, kao i u izvlačenju nastradalih, ali i u saniranju mesta prilikom udesa na auto-putu koji se dogodio prošle godine kod Jagodine.

Miloš (levo) i Nemanja, Foto: Promo

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović čestitao je pripadnicima MUP-a na medaljama kojima su odlikovani i istakao da je Ministarstvo ponosno na njih.

Stefanović je ovom prilikom čestitao i svim građanima Srbije Dan državnosti.

VIDEO: Ona ima samo 23 godine, a svi je u policiji cene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA