≫ 

Još jedna žrtva gripa u Srbiji: Prvi smrtni slučaj u Kruševcu

Pacijent je preminuo u 53. godini

  • 0

U Opštoj bolnici u Kruševcu sinoć je preminuo pacijent star 53 godine koji je od ponedeljka na Grudnom odeljenju bio priključen na respirator, a da li je reč o prvoj žrtvi gripa u Rasinskom okrugu pokazeće analize u narednim danima.

Kako je RTS preneo, rec je o hroničnom bolesniku koji je pre bolničkog zbrinjavanja imao simptome respiratorne virusne infekcije i povišenu temperaturu.

Foto ilustracija: Telegraf/Profimedia

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu, u odnosu na prethodnu nedelju, broj obolelih od gripa i stanja slicnih gripu na području Rasinskog okruga je dvostruko veći, posebno među decom školskog i predškolskog uzrasta, ali se još nisu stekli uslovi za proglašenje epidemije.

Inače, u Srbiji je od gripa preminulo više od 30 osoba, a pre ovog slučaja u Kruševcu zabeležen je još jedan smrtni slučaj u Leskovcu.

Zbog epidemije gripa produžen je i školski raspust za nedelju dana, a na osnovu preporuke Ministarstva zdravlja, pa će se đaci u Srbiji vratiti u školske klupe tek 25. februara.

VIDEO: Počelo je nešto da vas lomi, proverite da li imate grip pre nego što postane kasno

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA