Prijepolje je bio jedini grad koji nije hteo od sutra na raspust, sad se to promenilo

Odluka ministra došla je na predlog struke, epidemiologa, koji procenjuju da će u narednom periodu biti još više obolelih od gripa, a da je među pacijentima do sada bilo najviše dece

  • 0
Epidemija gripa, zatvorena skola

Ilustracija: Telegraf/shutterstock

Iako je tokom petka doneta odluka da u Prijepolju školarci u ponedeljak krenu sa nastavom, taj stav promenenjen je danas. Naime, posle sastanka članova Opštinskog veća sa direktorima škola i Opšte bolnice i Doma zdralja, doneta je odluka da se ipak produži raspust i u Prijepolju, prenosi glaszapadnesrbije.rs.

Ovu informaciju potvrdio je za “PP Mediu” direktor Ekonomsko - trgovinske škole Ermedin Duran.

- Poštujući preporuku Vlade Republike Srbije, lokalna samouprava donela je odluku da se raspust u svim osnovnim i srednjim školama u Prijepolju produži i sledeće sedmice, odnosno da se nastava ne održava od 18. do 24. februara - kazao je naš izvor koji je prisustvovao sastanku.

Podsećamo, na predlog ministra zdravlja Zlatibora Lončara na sednici Vlade Srbije u četvrtak, doneta je odluka da se zimski raspust za osnovce i srednjoškolce produži za još nedelju dana. Raspust će tako umesto do 18. februara trajati još nedelju dana.

Odluka ministra došla je na predlog struke, epidemiologa, koji procenjuju da će u narednom periodu biti još više obolelih od gripa, a da je među pacijentima do sada bilo najviše dece.

- Zaključno sa šestom izveštajnom nedeljom, prijavljeno je ukupno 104.687 obolelih od oboljenja sličnih gripu i 29 smrtnih ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa gripom kod kojih je laboratorijski potvrđen ovaj virus - saopštio je "Batut".

Lončar je pojasnio da je epidemioloska situacija u skladu s kretanjem oboljenja za ovo doba godini, da se ranijih godina dešavalo da od gripa u sezoni umre od 250 do 300 ljudi.

VIDEO: Počelo je nešto da vas lomi, proverite da li imate grip pre nego što postane kasno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA