"Iznose netačne i zlonamerne tvrdnje": Miodrag Stojković ostaje šef katedre za matične ćelije

  • 5

Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu demantovao je navode pojedinih medija da je genetičar Miodrag Stojković smenjen s mesta šefa katedre za matične ćelije.

U saopštenju te visokoškolske ustanove se navodi i da su tvrdnje da će doći do raspuštanja katedre za matične ćelije i da će biti doveden u pitanje nastavak izgradnje Centra izuzetnih vrednosti, "netačne i zlonamerne".

- Tačno je da je zbog ozbiljnih istraživanja koja profesor Stojković mora da obavi van naše zemlje bilo reči da katedru za matične ćelije na doktorskim akademskim studijama Fakulteta medicinskih nauka preuzme njegova bliska saradnica profesorka Biljana Ljujić, sa čim se saglasio i sam profesor Stojković. Od te ideje se ipak odustalo, pa je profesor Stojković ostao šef katedre za matične ćelije - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se svi poslovi na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu, uključujući i katedru za matične ćelije, odvijaju "normalno, prema ranije utvrđenim planovima i programima".

Kragujevački portali preneli su ranije da je Stojković smenjen sa mesta šefa katedre za matične ćelije na doktorskim studijama Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu, a da je na to mesto odlukom dekana imenovana profesorka tog fakulteta Biljana Ljujić.

Reagovali su članovi katedre za matične ćelije, njih devetoro, među kojima i Stojković, koji su od dekana FMN zatražili u otvorenom pismu da "preispita svoju odluku o smeni" koju je doneo "bez prethodnog razgovora sa profesorom Stojkovićem".

S druge strane, dekan Vladimir Jakovljević za list Danas i za Glas Šumadije rekao je da je do promene na mestu šefa katedre za matične ćelije došlo "uz saglasnost" njegovog, kako je rekao, bliskog prijatelja Miodraga Stojkovića.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šala mala

    18. februar 2019 | 14:51

    Ostaje još da nas ubede da u institutu Vinca nije bilo malverzacija pa da poverujemo da neko misli dobro nauci! Narod nije glup, malo su se zaigrali!

  • Vosa

    18. februar 2019 | 15:12

    Najboljeg srpskog i jednog od najpoznatijih svetskih geneticara su smenili bivsi dekan Univerziteta u Kragujevcu, izbacen zbog nepotizma, njegov a nevencana supruga koja je predavac iako nema za to zvanje i njegov sin kojem je oduzeta titula doktora jer je falsifikovao doktorat. Znamo ko vlada u Kragujevcu a i u kojoj su partiji doticni.

  • AG 1

    18. februar 2019 | 14:58

    Mediji mogu da pišu ali zadnja je šta kaže onaj o kome pišu,taj zna pravu i jedino istinu,rezerve mora biti čitajući.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA