≫ 

Inspekcija će posetiti Opštu bolnicu u Leskovcu nakon smrti muškarca (64) koji je nag i bespomoćan ležao u Urgentnom centru

Pacijent je dovezen u Urgentni centar u izuzetno lošem stanju. Bio je neuhranjen, potpuno iscrpljen i dehidriran, kažu u Ministarstvu

  • 47

Fotografija Mihajla Đorđevića (64) koji je potpuno bespomoćan i dehidriran ostavljen da leži nag u Urgentnom centru Opšte bolnice u Leskovcu, potresla je celu Srbiju. Na pitanje Telegrafa šta će učiniti tim povodom, u Ministarstvu zdravlja poručuju da će inspekcija posetiti bolnicu i utvrditi kako je lečen ovaj nesrećni deka, zaboravljen od svih.

- Inspekcija je obaveštena o svemu i obaviće nadzor u Opštoj bolnici u Leskovcu. Ipak, treba imati u vidu da je pacijent dovezen u Urgentni centar u izuzetno lošem stanju. Bio je neuhranjen, potpuno iscrpljen i dehidriran. Reč je o pacijentu koji je socijalni slučaj - napominju u Ministarstvu zdravlja.

Kako se pretpostavlja, Mihajlo (64) je ležao potpuno nag u Urgentnom centru Opšte bolnice Leskovac tri dana jer ni na jednom odeljenju nisu želeli da ga prime. Porodica je o njegovom stanju obaveštena tri dana kasnije i takođe je odbila da ga vodi kući uz obrazloženje da je u jako lošem stanju i da mu je potrebna zdravstvena nega.

Ostavljen u užasnom stanju, bez nadzora, Foto: Jugmedia

- O svemu dalje, ko je kriv a ko nije zato što je moj otac umro, istraživaće nadležni organi - rekao je njegov sin Milan.

U leskovačkom Centru za socijalni rad upozorili su da su već godinama unazad da ovakvi socijalni slučajevi, pa i beskućnici, sve veći problem celog socijalnog sistema u Srbiji i da, nažalost, na lokalu ne postoje ustanove za prihvat takvih lica.

Bez obzira na to, nedopustivo je da se bilo ko, samo zato što nema nikoga ko bi brinuo o njemu, u bolnici ostavi bez ikakve brige, u tako lošem stanju. Da nam nedostaje saosećanja i više odgovornosti, svima je jasno, ali kad već toga nema, postoje i drugi načini da se svaka služba primora da savesno radi posao.

(M. L./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    18. februar 2019 | 19:33

    Pa šta ako je socijalni slučaj. Svaki čovek ima pravo na dostojanstvo, a jadnom čovjeku je ono zgaženi. Da li je moguće da nije mogao neko da ga pokrije. Strasno

  • @@#

    18. februar 2019 | 19:34

    Kažu deka,a čovek 64 godine, užas

  • Aca

    18. februar 2019 | 19:26

    A sad se vi kao cudite,a takvo je stanje u svakoj bolnici!Sutiraju pacijente kao krpe.Eh ti moj ministre..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA