Tragedije u teretanama nisu retka pojava, a gde vežbači ili treneri greše? Ko uopšte sme da vodi treninge i kako se stiče licenca?

Vodi se česta polemika koliko obrazovani treba da budu treneri

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika draff
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • TRENER

    23. februar 2019 | 09:53

    Preterao sam ali evo saveta za rekreativce; 1.Ako skidate kg puls ne sme preci 165 u toku treninga.Radite u uslovima sa kiseonikom i trosite masti.Naucite da merite puls(lagano trcanje ili brza setnja) 2.deca do 14 godina i stariji od 40-45 ne smiju da rade u uslovima bez kiseonika.Puls ne sme da prelazi 160-170 otkucaja u minuti 3.Ako se bavite sportom,cak i rekreaciono uradite detaljan lekarski pregled 3.U teretani oprezno sa podizanjem kg,nikako sa velikim kg jer dolazi do naprezanja i moze imati fatalne posledice za zdravlje(srce) Srecno !!!💜💜💘💟♥️

  • TRENER

    23. februar 2019 | 09:43

    Prica 4 Fudbaler 18 godina starosti,vojnik...otac mi se zali da nema dovoljnu minutazu.Kazem mu da je igrao 15-tak minuta i da se gusi,nema kondicije,neredovno trenira,vojnik je.Sledeci trening proverim puls i ustanovim da veoma sporo pada....sa 180 padne na 170 tek za 5 minut.Detalni lekarski pregledi ustanove da je imao zakrcenje u vratnom delu.Pa kako je kao vojnik prosao lekarske preglede???Terapija,lekovi,izlecenje tako da je nastavio sa fudbalom,igrao je mali fudbal profesionalno na Kipru a i za reprezentaciju Kipra.

  • TRENER

    23. februar 2019 | 09:32

    Prica 3 Mladic od 18 godina,ko od brda odvaljen,konstitucija Hatunic,Najdoski....trci krugove i izdvojen je od ostalih igraca.Pitam ga zasto a on odgovori da ne moze,da ga steze u plucima ...izmerim puls,140 otkucaja u minuti.Posaljem ga doktoru a navecer proveravam i on kaze da je bio kod klubskog fizioterapeuta i da mu je rekao da je sve ok.Insistiram da ode doktoru a nalazi su sok za sve...rak pluca.Nosio sam mu kuci alternativne preparate,bodrio ga a posle 3 godine sreo na aerodromu u Larnaci.Sa ocem i sestrom je isao za Izrael.Rak je presao na mozak,operisan,dobro je,nasmijan i veseo,pun zahvalnosti i pored teske bolesti pun zivota.Da li nam je potrebno vise od toga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA