≫ 

Ko je bio Mirko Butulija koga je danas svirepo ubio blizak saradnik iz AMSS-a? Predsednik RK Crvena zvezda ostavio iza sebe četvoro dece

Iste godine kada je seo u fotelju AMSS, Butuija je izabran i za predsednika Rukometnog kluba Crvena zvezda

  • 18

U tragičnoj pucnjavi danas je ubijen Mirko Butulija, predsednik AMSS. Njega je u njegovoj kancelariji ubio generalni sekretar saveza Predrag Đurđev. A ko je bio Butulija?

Mirko Butulija (43) rođen je 19. septembra 1976. godine i otac je četvoro maloletne dece.

Ovaj mladi poslovni čovek bio je rado viđen u poslovnim krugovima i postigao brojne uspehe u Srbiji i svetu.

Mirko Butulija, Foto: AMS Osiguranje

Butulija je na mesto predsednika AMSS došao 2014. godine, nakon što je dotadašnji predsednik podneo osrtavku iz ličnih razloga. Skupština AMSS istog je dana za generalnog sekretara izabrala Predraga Đurđeva.

Butulija je prvi sa Balkana postao član Upravnog odbora FIA Regije 1, jedne je od četiri regije koje čine Međunarodnu automobilsku federaciju (FIA), koja obuhvata nacionalne automobilske organizacije iz zemalja Evrope, Afrike i Bliskog Istoka ujedno čini i najveću regiju ove federacije.

Bio je veliki ljubitelj motora, Foto: AMSS

Iste godine kada je seo u fotelju AMSS, Butulija je izabran i za predsednika Rukometnog kluba Crvena zvezda. I o uvoj oblasti postiže ispeh - klub ostaje u ligi, ali i posle dužeg vremena finansijski stabilan. Obavljao je i funkciju potpredsednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

Butulija je član Upravnog odbora Udruženja Trebinjaca "Jovan Dučić" i predsednik moto kluba "Stara Hercegovina". Butulija je inače poznat kao veliki ljubitelj dvotočkaša, a poreklom Hercegovac, radio je i na očuvanju tradicije i običaja rodnog kraja.

U saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP i JKP Parking servis, a uz podršku Asocijacije tehničkih pregleda vozila, AMSS na čelu sa Butulijom organizovao je godinama i besplatne akcije "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo". Butulija je nebrojano puta apelovao na vozače i sve učesnike u saobraćaju da im bezbednost bude na prvom mestu.

VIDEO: Opsadno stanje ispred zgrade u kojoj je izrešetan Butulija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mile

    22. februar 2019 | 17:39

    Nekad crnogorci sad hercegovci.. Srba nigde

  • Voja

    22. februar 2019 | 17:17

    Podela plena uvek se zavrsava na ovaj nacin

  • Aleksandra

    22. februar 2019 | 18:00

    Citam sta je on SVE BIO,oooo to meni mirise na mafiju.A zna se sta se medju mafijasima desava...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA