≫ 

U ovom srpskom selu imaju magični lek za grip: Svaka kuća ima isti sastojak, kažu da ubija sve viruse (FOTO)

Mi ovde ne znamo šta je taj kako ga nazivate H1N1 - tvrdi Mirković, jedan od domaćina iz sela Zagorica

  • 28

Dok virus gripa odnosi živote u selu Zagorica niko ni da se nakašlje. Meštani tvrde da sve dok je pušnica puna, a u podrumu ima vina i rakije za kuvanje, nema opasnosti od H1N1.

- U prošlosti pre nego što smo se navukli na hemiju i lekove ljudi sa sela su se od gripa i drugih virusa branili čvarcima, suvom slaninom, belim lukom, vrućom rakijom. Generacije su othranjene mlekom, kajmakom, sirom, projom i bili su zdraviji i jači od nas. Što smo se više hranili nezdravo postajali smo sve neotporniji - otkriva za TopPres Duško Mirković iz Zagorice.

Duško Mirković sam suši meso; Foto: Top press

Ovaj domaćin sa ponosom ističe da se i dalje u njegovoj porodici hrane zdravo. Imunitet čuva samo kuvanom rakijom i vino, kao i domaćom hranom, a u toku zime, postoje namirnice koje su primarne kada je reč o trpezi, bez njih se hladni dani ne dočekuju.

Suvo domaće meso i rakije su recept za zdravlje; Foto: Top press

- Osnovna hrana tokom zime u svakoj seoskoj kući ovde kod nas je suvo meso i suva slanina. Obično početkom zime kolje se tovljenik, što veća dobro uhranjena svinja. Najveći deo mesa završi u pušnici. Meso i slanina se dobro usole i drže u soli oko dve nedelje. Posle toga se ubacuje u pušnicu gde se na laganoj vatri suši oko nedelju dana. Za sušenje se najčešće koristi bukovina ili šljivovina, takvo meso je mekano, sočno, mirisno. Mi ovde ne znamo šta je taj kako ga nazivate H1N1 - tvrdi Mirković, govoreći da dok im je  pušnica puna i dok ima vina i rakije za njih opasnosti nema

U selu Zagorica svaka kuća ima sušeno meso; Foto: Top press

Domaćin dodaje da svako ko se zdravo hrani, a to je uz domaće proizvode na selu, ne može biti bolestan od gripa. Rad na selu i zdrava hrana najbolji su lek za sve bolesti.

VIDEO: Počelo je nešto da vas lomi, proverite da li imate grip pre nego što postane kasno

(Telegraf.rs/Top press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бане

    26. februar 2019 | 07:23

    Браво за праве Србе!!!

  • ?

    26. februar 2019 | 07:17

    Odlično znači detetu pre odlaska u školu da dam parče slanine i vruću rakiju 🤪

  • Emil

    26. februar 2019 | 07:17

    Dali i deca piju kuvanu rakiju i vino?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA