≫ 

Muž trovačice Sanje i dalje je u bekstvu: Lagala da je silovana, a onda je on zapalio kuću napasnika (FOTO)

Policija traga za Sanjinim suprugom Dejanom Pašićem koji je pretio sudskom veću Višeg suda u Smederevu

  • 2

Nakon što je trovačica iz Kolara Sanja Nikolić (41), laborantkinje Poljoprivredno-savetodavne stručne službe u Smederevu, uhapšena zbog sumnje da je svojim kolegama sipala otrov u kafu, počela je da se otkriva istina o porodici koja je jednaka scenariju krimi-filmova.

Njen suprug Dejan Pašić nalazi se u bekstvu pošto je krajem prošle nedelje uputio ozbiljne pretnje sudskom veću Višeg suda u Smederevu koje sudi njegovo supruzi.

Sanji Nikolić sudi se u Smederevu Foto: Privatna arhiva

Pretnje su odmah službeno prijavljene, izdat je nalog za njegovo privođenje, ali ga policija još nije pronašla.

Pre nekog vremena Dejan Pašić, mašinski inženjer po struci, prijavio je nadležnom tužilaštvu da je njegova žena silovana.

Navodno je zatekao suprugu kako se sa nekim dopisuje SMS-om i ona mu je tad ispričala da je silovana - navodi izvor iz pravosuđa.

Sanja Nikolić dok je radila u laboratoriji Foto: Privatna arhiva

HTELA DA SE OSVETI KOLEGAMA ZBOG OGOVARANJA

Nakon toga Pašić je saznao ime navodnog napasnika, pa je na njegovu kuću bacio molotovljev koktel. Na sreću tad niko nije bio povređen. Ubrzo je otkriveno da Sanja nije bila silovana već da se sa navodnim napasnikom upoznala preko društvenih mreža i da su, navodno, imali kratku vezu.

Tad je počeo problem za ovaj bračni par, ali i neočekivani rasplet događaja. Kad se za njenu aferu čulo, Sanja je umislila da se kolege pustile priču.

Nakon toga je odlučila da im se osveti i plan je detaljno isplanirala.

Ulaz u laboratoriju u Kolarima gde su radnici otrovani Printskrin: Google Street View

Radnica Poljoprivredno-savetodavne stručne službe u Kolarima kod Smedereva svojim kolegama sipala je pesticid. Otrovana su dvojica poljoprivrednika iz Lugavčine koji su u fabriku doneli seme na analizu i jedan zaposleni u fabrici. Analiza uzoraka sa lica mesta, pre svega DNK uzoraka, dovela je do osumnjičene.

Sanja Nikolić je osumnjičena za krivično delo pokušaj teškog ubistva. Zaprećena kazna za ovo delo je najmanje 10 godina, odnosno maksimalna od 30 do 40 godina.

RADOMIRE, JEL TI DOBRA KAFA?

- Mnogo volim kafu. Moj zet Dragan ne, ali tog dana kada su nam ponudili, on je prvo zatražio čaj, a onda se predomislio i uzeo kafu. On pije vruću, ja hladnu. Posle nekoliko gutljaja njemu je pozlilo. Počeo je da se guši i znoji, da se trese... Pita me: "Radomire, je l' tebi kafa dobra?" Ja kažem - dobra mi je. Posle minut i ja sam počeo da se tresem, gušim, sva odeća u sekundi mi je bila mokra... - ispričao je Radomir Todorović, jedan od trojice ljudi koje je otrovala Sanja Nikolić.

Radomir i njegov zet, poljoprivrednici iz sela Lugavčina, tog kobnog petka, pri kraju radnog vremena, doneli su uzorke svog zemljišta na analizu.

- Kuvarica i ostali zaposleni su poskakali, otvorili prozore, davali nam šećer i vodu, pravili limunadu. Draganu i meni je bilo sve lošije, mučnina sve jača, pa su pozvali Hitnu pomoć. Vrtoglavica je bila nesnosna. Jedan od zaposlenih nije verovao da je reč o kafi, pa je srknuo da proveri, a onda je i on osetio tegobe - priseća se Radomir.

LEKARI UTVRDILI DA JE BILA NEURAČUNLJIVA

Više tužilaštvo Nikolićevu tereti za ubistvo u pokušaju i za nju traži psihijatrijsko lečenje u zatvorskoj bolnici.

- Tim stručnjaka Uprave za izvršenje krivičnih dela Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu obavio je psihijatrijsko veštačenje duševnog zdravlja, uračunljivosti i procesne sposobnosti osumnjičene i utvrdio da su njena "sposobnost shvatanja dela i mogućnost upravljanja postupcima bile isključene" - navelei su ranije iz smederevskog tužilaštva.

VIDEO: Ovo nikako ne smete da pojedete

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    25. februar 2019 | 20:31

    Da izgine narod zbog šake vune. Cccccc

  • Cica

    28. mart 2019 | 09:32

    Kada je neuračunljiva zašto on nije sebi sipala otrov u kafu . To ne opravdava težinu zločina. U kamenolom da zaboravi na ludilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA