≫ 

"Velika nepažnja vozača automobila koji je udario u voz": Oglasile su se i "Infrastrukture železnice Srbije" posle snimka iz Mladenovca

Povodom incidenta od 21. februara oglasila se i "Infrastruktura železnica Srbije"

  • 20

Povodom snimka na pružnom prelazu u Mladenovcu, kada je vozač samo pukom srećom izbegao sigurnu smrt nakon što se sudario sa vozom u punoj brzini dok je rampa bila podignuta, oglasile su se i "Infrastrukture železnice Srbije" navodeći da su sa celim događajem upoznati, te da se sve desilo zbog velike nepažnje vozača putničkog automobila.

- Infrastruktura železnica Srbije upoznata je sa događajem koji je prikazan na Tviteru, a zabeležile su ga i naše sigurnosne kamere na putnom prelazu "Pijaca" u Mladenovcu - navodi se u njihovom saopštenju i dodaje da je do spornog događaja došlo 21. februara u 7.25 sati, na putnom prelazu koji je obezbeđen drumskom signalizacijom u Mladenovcu kod stočne pijace, na pruzi Beograd-Niš.

Oni ističu da je u pitanju velika nepažnja vozača putničkog automobila koji je udario u putnički voz, te da samo srećom povređenih nije bilo.

- U trenutku naleta automobila na putnički voz, uređaj putnog prelaza na ovom mestu još uvek nije bio u funkciji, i bio je obezbeđen znacima vertikalne drumske signalizacije. U toku su bili završni radovi na automatizaciji ovog putnog prelaza. To znači da ni rampe, ni signalizacija još uvek nisu bili u funkciji, pa su zato rampe bile podignute, a signalizacija pokrivena - kažu dalje u saopštenju.

Dodaju da je tek juče u 14.30 sati završen tehnički prijem ovog putnog prelaza i on je pušten u rad te da se na snimku može videti da se automobil nije zaustavio pre putnog prelaza, iako su ga na to obavezivali znaci vertikalne drumske signalizacije.

- Infrastruktura železnica Srbije snimke sa sigurnosne kamere na ovom putnom prelazu dostavila je nadležnim državnim organima. I ovaj put apelujemo na učesnike u saobraćaju da poštuju signalizaciju i saobraćajne znake, jer je to jedini način da se izbegnu nesreće i sačuva bezbednost saobraćaja na putnim prelazima - zaključuje se u saopštenju.

Pogledajte video:

VIDEO: Opasne pruge Srbije: Alarmantni podaci o železničkim nesrećama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladan

    26. februar 2019 | 17:17

    Kakav bezobrazluk! Pa još je vozač kriv, jer trebao je da zna da kesa preko signalizacije znači da ne radi. Tačno je da ima stop znak i da vozač treba da se zaustavi ali me strašno nervira kad se služe devizkm "napad je najbolja odbrana", a u pitanju je krajnji javašluk.

  • Fikus dao ostavku

    26. februar 2019 | 17:38

    Da li je Miroljub Jevtić direktor Infrastrukture železnice Srbije čuo za reč OSTAVKA, ili podnosim ostavku zbog ...

  • Upoznat

    26. februar 2019 | 17:18

    Čovek odgovoran?? Čovek stalno prelazi taj prelaz, vidi se da je kretao nakon što je zastao...ali kako i da vidi voz od kutije sa instalacijom za rampu desno, koja ranije nije bila tu? Zašto je signalizacija urađena a nije puštena u rad? Da se kazne odgovorni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA