≫ 

Stižu nove generacije doktora: Klinički centar Srbije zaposlio 18 lekara, 84 medicinske sestre i tehničara

Na 23 klinike obavi se više od milion pregleda godišnje

  • 7

Klinički centar Srbije zaposliće više od 100 zdravstvenih radnika – 18 lekara, 84 medicinskih sestara i tehničara na gotovo svim klinikama.

Na konkurs, koji je objavljen na sajtu KCS, se prijavilo više od 200 kandidata, a u toku je njihova selekcija. Klinički centar Srbije leči najviše pacijenata u našoj zemlji, a više od 40 odsto pacijenata nije iz Beograda. Na 23 klinike obave više od milion pregleda godišnje.

- Aktivnom i odgovornom kadrovskom politikom trudimo se da kroz zapošljavanje mladih lekara i medicinskih sestara i tehničara formiramo nove generacije zdravstvenih radnika, koji će u godinama pred nama biti oslonac KCS - kaže direktor KCS Milika Ašanin.

On je dodao da će ta zdravstena ustanova i u narednom periodu nastaviti sa zapošljavanjem mladih zdravstvenih radnika, kroz stalne konkurse KCS-a.

- Imaćemo u ovoj godini i novi Program zapošljavanja najboljih diplomaca srednjih medicinskih škola, pored već uspešnog Programa zapošljavanja najboljih diplomaca medicinskih fakulteta koje je Ministarstvo zdravlja pokrenulo prošle godine - istakao je Ašanin.

Na konkurs se prijavilo oko 200 kandidata, Foto: KCS

U poslednje dve godine u KCS je zaposleno 1.200 zdravstvenih radnika. U dva meseca ove godine primljeno je 40 lekara i 115 medicinskih sestara i tehničara.

A u zdravstvenim ustanovama Srbije u poslednje četiri godine posao je dobilo preko 12.000 medicinskih radnika – lekara, sestara i tehničara, a iz Vlade najavljuju da ce se zapošljavanje nastaviti.

U ponedeljak je objavljena nova EHCI rang lista, prema kojoj je zdravstvo Srbije popravilo svoje mesto, i iza sebe ostavilo 14 zemalja Evropske unije. Direktor Kliničkog centra Srbije ukazuje da se u svim aspektima prave veliki napori i preduslovi za usavršavanje mladih i njihov ostanak u zdravstvenom sistemu Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gradjanin x

    27. februar 2019 | 17:25

    jel bar jedan iz SPS ili svi iz SNS, dok se vi lečite u swici?

  • Cccc

    27. februar 2019 | 17:29

    Bravo za mlade.Samo drzava treba da zna da je ogromsn gubitak napravljen odlaskom zrelih tehnifara i specijalista. Ti doktori koji su sada primljeni stasace tek za 10 godina.Pet godina je potrebno za završetak specijslizacije i još pet godina da se nadogradi iskustvo . Loš standard ,loši uslovi rada.loši medjuljudski odnosi prouzrokovani pre svega stranafkim zapošljacanjem koje poriču napraviće da i ovi primljeni idu na zapad.

  • Čiča

    27. februar 2019 | 18:04

    U kampanji ima mnogo zaposlenih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA