≫ 

Marija Lukić za "Život priča" do detalja opisala kako ju je Jutka zlostavljao: 5 minuta pre emitovanja, u celom Brusu isključena kablovska

Marija Lukić je postala poznata široj javnosti kada je obelodanila šta je sve peživela od strane predsednika opštine Brus, Milutina Jeličića Jutke, dok je radila u opštini Brus

  • 63

Priča Marije Lukić, koja je potpuno sama krenula u borbu protiv seksualnog uznemiravanja i nasilja od strane javnog funkcionera, u zemlji gde je sve uvezano, i u maloj sredini gde je sve povezano, sinoć je ponovo ispričana na TV Prva u emisiji "Život priča" Tatjane Vojtehovski. I nije bila ništa manje uznemirujuća nego kada ju je javnost prvi put čula.

Marija Lukić je postala poznata široj javnosti kada je obelodanila šta je sve peživela od strane predsednika opštine Brus, Milutina Jeličića Jutke, dok je radila u opštini Brus. Ona je ispričala do detalja šta je preživela od strane predsednika opštine, kako ju je seksualno zlostavljao, kako je ostala potpuno sama u svemu, kako se nosila sa shvatanjem da je u toj sredini sve podređeno i sve zavisi od jednog čoveka, koji je u poziciji da odlučuje od daljim sudbinama, zahvaljujući zloupotrebi koncentrisane poličke moći.

Marija Lukić Foto: Privatna arhiva

O tome kako je pokušavala da se odupre, kako je vremenom shvatala da će odupiranje takođe imati svoju cenu. Ova žena pričala je i kako nije ni slutila da će joj se, tek nakon javnog istupanja o zlostavljanju koje je preživela, život potpuno preokrenuti i dovesti je u situaciju da se sučava „žestokim momcima“ i kriminalnim miljeom.

DVE GODINE TRPELA ZLOSTAVLJANJE 

Lukićeva je udata, ima dvoje dece, a postala je simbol za hrabrost žena u borbi protiv nasilja i seksualnog uznemiravanja.

Milutin Jeličić Jutka Printskrin: Youtube/RTV Krusevac

Podsetimo, Marija je dve godine radila kao sekretarica Milutina Jeličića Jutke, a za to vreme on joj je poslao preko 15.000 lascivnih i vulgarnih sms poruka u kojima je poziva da bude intimna s njim. U porukama se može videti da je seksom ucenjivao kako bi joj obezbedio napredovanje u poslu.

- Uznemiravanje je bilo konstantno, govorio je svakakve stvari, slao poruke. Jednom prilikom me je na silu poljubio - rekla je Marija medijima.

O tome da je poljubac bio na silu i mimo volje mlade žene, svedoči i poruka koju joj je nakon tog incidenta poslao, a koju je ona kasnije prenela policiji.

- Izvini što sam te malo ljubio danas, malo nasilno mimo tvoje želje i volje. Neću više, glupo je što ovo radim jednostrano - napisao je Jeličić.

Kada više nije mogla da izdrži, sve poruke je postavila na Fejsbuk.

Posle toga, u gradu su me presrela trojica njegovih batinaša, seli smo u restoran, a oni su me naterali da obrišem poruke i napišem da ništa od toga nije istina. Morala sam to da uradim, pretili su mi - navela je Lukićeva.

Srećom, neko od gostiju restorana čuo je razgovor i prijavio slučaj policiji, posle čega joj je stigao poziv da se javi policiji kako bi dala izjavu. Slučaj je tako počeo da se odmotava...

KABLOVSKA TELEVIZIJA UGAŠENA U BRUSU ZA VREME NJENE ISPOVESTI

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da je nešto pre 22 sata u Brusu nestala kablovska televizija, čime je onemogućeno gledanje emisije “Život priča”.

- Pet minuta pre emitovanja u Brusu je došlo “do kvara” na kablovskoj mreži i sugrađani ne mogu da prate Prva TV. Nadam se da je malo jasnije sve - napisala je u objavi na fejsbuku Marija Lukić.

Nakon njene objave, još nekoliko korisnika Tvitera je potvrdilo njene tvrdnje da u opštini Brus ne funkcioniše kablovska televizija.

ZDRAVSTVENI KARTON MARIJE LUKIĆ NA INTERNETU

Pre dva dana na društvenim mrežama pojavio se zdravstveni karton Lukićevea kako ona veruje, karton je mogao da "iscuri" ili iz doma zdravlja u Brusu ili iz suda gde je odnela fotokopiju kao dokaz. Na prvoj strani kartona koji je dospeo u javnost navode se njeni lični podaci, adresa, matični broj, broj telefona, a na drugoj strani i podaci o njenom zdravstvenom stanju.

VIDEO: Odbranila se od silovatelja tako što ga je složila na zemlju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misko

    28. februar 2019 | 09:11

    Molio bih televiziju Prva da emisiju zivot prica sa Marijom Lukic reprizira u udarnom terminu kako bi i stanovnici Brusa mogli da je odgledaju verujuci da i dok ide repriza nece doci do"kvara kod kablovskog distributera"mislim da je veoma vazno da i gradjani Brusa i okoline vide ovu emisiju.

  • Baxter

    28. februar 2019 | 09:31

    Otkud sad to, pa zar Srbija nije slobodna zemlja?

  • ns

    28. februar 2019 | 09:22

    Kao udbaši pedesetih godina, ima li kakav hajduk u tom kraju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA