Podojila sam dete i otišla u kupatilo. Kada sam se vratila, bebe više nije bilo: Strašna ispovest bračnog para Ilić, koji sumnjaju da im je sin otet

Nekoliko godina kasnije, bolničari su, kako ova porodica kaže, pokušali da im ukradu i drugo dete

  • 4

Bračni par Ilić, Irena i Dragan, iz sela Donje Vranovce, opština Lebane, posle dugogodišnjeg moljakanja nadležnih institucija, konačno su u sredu, uz pomoć predstavnika Vladine komisije za nestale bebe, dobili od patologa Opšte bolnice u Leskovcu 33 kalupa tkiva sa obdukcije njihovog sina, 2007. godine. Oni žele da urade DNK analizu jer sumnjaju da beba nije mrtva, već oteta.

- Dete je rođeno zdravo i živelo navodno dva dana. Supruga ga je podojila oko tri ujutro i nešto pre šest otišla do kupatila, da se spremi za vizitu. Kada se vratila, bebe nije bilo. Rekli su joj da je povraćala i ugušila se! Nismo mogli da je vidimo. Od početka sumnjamo da nam je sin otet - kaže Dragan Ilić, otac mališana.

Ilići su jednom uspeli da izdejstvuju DNK analizu preko suda, ali nikada nisu poverovali u njen rezultat.

- Sudijin šofer je u kolima, maltene u džepu, nosio kalupe organa našeg sina u Beograd. To nam je sve bilo sumnjivo. Tražili smo kalupe da o svom trošku uradimo DNK analizu, na šta po zakonu imamo pravo, ali nam ih nisu dali 12 godina - dodaje.

Foto: Shutterstock

Kako objašnjava Radiša Pavlović, član Vladine komisije za nestale bebe i predsednik Udruženja za istinu i pravdu o bebama, jako je važno da uzorci za kalupe budu uzeti sa srca, pluća ili drugog vitalnog organa, a ne sa pupčane vrpce ili posteljice.

Ovi drugi mogu da budu uzeti i sa žive bebe i nisu nikakav dokaz da je dete preminulo. Uzeti uzorci porede se sa DNK majke. Ilići sada traže laboratoriju koja je u stanju da odredi sa kojih organa su 33 dobijena kalupa, da bi zatim radili i DNK analizu.

- Želimo samo da saznamo istinu. Ako pokaže da je to naše dete, prihvatićemo, ali ako se pokaže da nije, pokrenućemo dalju akciju - kaže Dragan Ilić, i dodaje da porodica sumnja da su i drugo dete, devojčicu, pokušali da im otmu.

Foto: Facebook/Beogradska grupa roditelja nestalih beba/Nikola Segrt

Odmah po rođenju nešto navodno nije bilo u redu, pa su je poslali prvo u Niš, pa u Beograd. Dragan se nije odvajao od saniteta. U Beogradu ih je pratio u stopu. Na kraju je dete vraćeno u Niš, i u ponoć su i ono i majka otpušteni iz bolnice.

Pavlović podseća da su dva dana ranije u leskovačkoj bolnici našli duple protokole za jednu porodilju, što je protivzakonito, a istraga će pokazati zbog čega su vođeni.

Susret roditelja koji su obišli leskovačku bolnicu sa osobljem bio je vrlo potresan. Kamerom je zabeleženo kako jedna majka optužuje arhivara da joj je svojevremeno priznao da je nekoliko mrtvorođenčadi zakopano u septičku jamu leskovačke muzičke škole, jer bolnica nije imala gde da ih pokopa.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • рагнер

    1. mart 2019 | 00:14

    У оваквим случајевима, само крвна освета...

  • Sima kosmos iz dalekog svemira

    1. mart 2019 | 07:29

    Evidentno je da tu nisu čista posla

  • Ccc

    1. mart 2019 | 14:57

    Zar je moguce da to vreme,dok je zena bila u kupatilu,nije bilo nikog u sobi????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA