Hirurzi prigrabe slavu za sebe, niko ne obraća pažnju na medicinske sestre: Doktorka objavom na Fejsbuku ukazala na veliku nepravdu

Kada gledate u lekare nikada ne zaboravite njih, napomenula je ona

  • 22

Prof. dr Danica Grujičić svojim objavama na društvenim mrežama često zna da nas razgali, ali i da skrene našu pažnju na neke važne stvari. To je učinila i poslednjim postom u kom je istakla važnost medicinskih sestara čija uloga često prođe neprimećeno.

Ona je na Fejsbuku objavila fotografiju njene glavne sestre Dijane i na sebi svojstven način joj se zahvalila za sve što čini.

- Moja glavna sestra... U lečenju ljudi hirurzi stalno prigrabe slavu za sebe i često izigravaju zvezde. Niko ne obraća pažnju na sestre bez kojih mi hirurzi ne bi ništa uradili. Ponosna sam na svoj tim sestara na čelu sa Dijanom glavnom sestrom. Spasile su mnogo života, svaki dan brinu za desetine pacijenata na mom odeljenju. Bez njih rad nas hirurga ne bi bio moguć. Kada gledate u lekare nikada ne zaboravite njih. Nisu bez razloga dobile ime "sestre"...

Usledili su brojni komentari podrške.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    2. mart 2019 | 23:03

    Bez pravih medicinskih sestara,nijedan hirurski zahvat ne bi uspeo...pa spram toga i zasluziju postovanje,a mogle bi i da imaju pristojnije plate i beneficije!!!

  • DARKO 100%

    2. mart 2019 | 23:17

    Da ali med sestra nepovlaci rez na ljudskom telu ,a pogresan rez doktor odgovara a ne med sestra, niko ne umanjuje rad med.sestara jer mora biti timski rad i znanje ali ipak u toj hijerarhiji znase ko je ko

  • Jelka

    3. mart 2019 | 08:11

    Dr.Danica je rekla pravu istinu,ko radi u zdravstvu zna kakva je hijerahija i svi lekari bez sujete ce ovu izjavu potvrditi.Svaka cast Dr.Danice!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA