≫ 

Šapčanin kupio jeftin telefon na buvljaku, a onda mu je policija pokucala na vrata: Sada ima važnu poruku za sve koji obilaze tezge

Policijski inspektor pozvao ga je telefonom da dođe u policijsku stanicu "u vezi neke krađe"

  • 16

Mnogi posećuju buvljake da bi štošta jeftinije pazarili. Šapčanin I. V. se opekao kada je u decembru na buvljaku kupio polovan mobilni telefon i posle neprijatne policijske procedure deli prijateljski savet - zaobiđite tezge sa mobilnim!

On je imao sreće da mu policijski inspektori poveruju da nije lopov, uređaj mu je oduzet, ali se još ne smiruje nakon saznanja šta sve policija sada zna o njemu i njegovoj porodici.

- Pitao sam prodavca da telefon nije slučajno kraden. Naravno da mi je rekao da nije, ja sam mu poverovao i platio mu 50 evra. Od aktiviranja nove kartice, kako sam saznao prekjuče kada sam bio u policiji, oni su tražeći telefon pratili moj broj. Uz to, kao na dlanu, imali su podatke o svim pozivima, ostalim mojim telefonima i brojevima pošto ih imam više, o telefonu moje supruge, sve fotografije, poruke, bukvalno sve - priča I.V.

Kada ga je policijski inspektor pre nekoliko dana pozvao telefonom da dođe u policijsku stanicu "u vezi neke krađe". I.V. je pomislio je da je nešto sporno oko auta koji je menjao i još nije preveden.

- Otišao sam u stanicu i inspektor me pitao šta imaš od telefona. Pobrojao sam sve telefone koje imamo u kući i koje koristimo žena, dete i ja. Tada sam saznao da je ovaj što sam kupio na buvljaku ukraden u julu ili avgustu prošle godine i da policija za njim od tada traga. Molio sam da mi veruju da ga nisam ukrao i da mi ne pišu krivičnu prijavu. Ostavio sam telefon u stanici, a inspektor mi je rekao da sam kojim slučajem vrdao, i da nisam odmah spomenuo taj telefon, bio bih sumnjiv - nastavlja I.V.

Od inspektora je dobio pisanu potvrdu da je predao telefon i usmeno obećanje da protiv njega neće pisati krivičnu prijavu zbog krađe. Sve ga je podsetilo na slučaj kada je njemu nekoliko godina ukraden nov mobilni telefon, koji je bio u garantnom roku. Policija nije ni pokušala da ga pronađe, uz obrazloženje da je vrednost manja od 100 evra.

Sada je u najmanju ruku zbunjen jer ni telefon kojeg je pazario na buvljaku ne vredi toliko, a policija ga je za njim tragala osam meseci.

(D. Grujić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukodlak

    9. mart 2019 | 09:26

    Sve je moguce, pitanje je kome je ukraden taj telefon? Veoma cudna prica?

  • Ja

    9. mart 2019 | 09:14

    Pa mora da je "nečiji",mojoj cerki kada su ukrali tel od 1000 e,ovi novi Apple nisu ni pokusali.

  • Sasa

    9. mart 2019 | 11:00

    Policija radi samo za gazde i politicare a mi obicni placamo sve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA