Pobeda: Vraćen jarbol sa zastavom Srbije na spomenik nestalima u Velikoj Hoči (FOTO)

Slučaj je pre dva dana prijavljen policiji, a ovim povodom se oglasio i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić

  • 8

Sa spomenika kidnapovanim i ubijenim Srbima u Velikoj Hoči u opštini Orahovac, na Kosovu i Metohiji, sa kog je razbijen i oboren krst, a jarbol sa zastavom Republike Srbije uklonjen, danas je ponovo vraćen.

Kako se navodi, sa istog mesta uklonjen je jarbol sa zastavom Republike Srbije.

Inače, slučaj je pre dva dana prijavljen policiji, a ovim povodom se oglasio i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

- Rušenje krsta je znak široko rasprostranjene netrpeljivosti na Kosovu i Metohiji prema hrišćanskim simbolima. Podsećam sve u Srbiji i čitav svet da će se za nekoliko dana navršiti 15 godina od pogroma 17. marta, kada je spaljeno, uništeno ili teško oštećeno 35 crkava i manastira, da se pravoslavne svetinje i srpska groblja i danas vandalizuju, a da za to niko od nalogodavaca nije odgovarao - rekao je Đurić.

Danas je zastava vraćena na jarbol Foto: Marko Stašić, Tanjug/Kancelarija za KiM

On je naglasio da su ekstremisti u Velikoj Hoči kod Orahovca počinili još jedan bezuman napad na mesto sećanja na Srbe tok kraja koji su mučki ubijeni tokom oružanih sukoba na Kosovu i Metohiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    9. mart 2019 | 19:12

    Pobeda je kad Srbija uspostavi teritorijalni i Ustavni suverenitet nad celom Nato EU 20 godina vojno okupiranoj juznoj Srbiji Kosovo i Metohiji kako je i postojeci Ustav Srbije obavezuje, sve drugo je potpuni poraz Srbije !

  • PECA

    9. mart 2019 | 19:13

    Zastavu vratili, Trepču uzeli...

  • slađa

    9. mart 2019 | 18:20

    Vraćena zastava Srbije je tu da čuva mir i dostojanstvo postradalim Srbima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA