≫ 

Skandal u Centru za socijalni rad: Nestalo više od 2 miliona dinara, hraniteljskim porodicama mesecima nije isplaćena pomoć

Reč je o novcu koji je trebalo da se kao socijala da licima koja primaju socijalnu pomoć

  • 18

Iako niko zvanično ne iznosi pojedinosti, a sama istraga se čuva u strogoj tajnosti, ceo grad bruji o proneverenim parama u Centru za socijalni rad Prokuplјe.

Spekuliše se da je najmanje dva miliona dinara otišlo u pogrešne ruke. Reč je o novcu koji je trebalo da se kao socijala da licima koja primaju socijalnu pomoć, ali su u prokupačkoj policiji stigle prijave da oni nisu dobili novac.

- U vezi sa vašim pitanjima obaveštavamo vas da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplјu postupili po prijavi i prosledili je na dalјu nadležnost Posebnom odelјenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu - napisano nam je u odgovoru koji smo dobili iz policije.

Mi smo se obratili i Posebnom odelјenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, ali odgovora još uvek nema.

Hraniteljske porodice 2 meseca nisu dobile socijalnu pomoć; Foto: Telegraf

Kako se sve više govori o tome, javilo nam se lice koje je hranitelj. Kako ono tvrdi, već dva meseca hranitelji nisu primili nadoknadu.

- I ranije se dešavalo da nadoknada kasni, ali nekoliko dana. Sada već dva meseca ni dinara nismo primili i niko ne zna da nam kaže u čemu je reč. Na početku smo mislili da je reč o papirologiji, jer je ubačen nov sistem. Zato je i hranitelјima, ali kratko iz drugih Centara kasnila nadoknada. Ipak svi su odavno primili sem nas - kazao nam je jedan hranitelј.

On kaže da sada sumnja da su pare namenjene njima završile u druge ruke.

U međuvremenu, direktor Centra za socijalni rad Snežana Vukadinović podnela je ostavku, kako kaže iz ličnih razloga, a na njeno mesto je imenovan kao v.d. direktora Milan Lazić iz Prokuplјa, koji je do sada radio u Centru za socijalni rad u Žitorađi kao socijalni radnik.

Niko zvanično, sem policije nije hteo da komentariše ovaj slučaj, a nezvanično saznajemo da ni završni račun nije urađen.

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA