≫ 

Srbi iz okoline Zvečana mole da ih puste da ostanu na ognjištima: Žive zavejani, u teškim uslovima, put do kuće im je neprohodan (FOTO)

Putevi su jedva prohodni i jako se teško dolazi do domaćinstava

  • 0

Porodica Vučinić živi na Kosovu i Metohiji, u zaseoku Trešnjica u selu Banjska. Put do njihovog imanja nije nimalo lako preći.

Dok ljudi u gradovima širom Srbije uživaju u prvim danima lepšeg vremena, raduju se suncu i skorom dolasku proleća, u Trešnjici je i dalje sneg. Putevi su jedva prohodni i jako se teško dolazi do domaćinstava.

Put do imanja porodice Vučinić; Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ali, ovim ljudima to ne predstavlja preveliki problem, oni samo žele da im se omogući da bezbedno ostanu na svojim ognjištima u selima u okolini Zvečana.

Put do imanja porodice Vučinić; Foto: Tanjug/Rade Prelić

Bave se poljoprivredom, a to je naročito teško kad dođe zima.

Put do imanja porodice Vučinić; Foto: Tanjug/Rade Prelić

Put do sela je nerašćišćen i teško prohodan, što za normalno funkcionisanje predstavlja otežavajuću okolnost.

Put do imanja porodice Vučinić; Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dok prištinske privremene vlasti donose mere i sprovode akcije koje za cilj imaju, kako smatraju Srbi sa KiM, da ih proteraju sa njihovih ognjišta iz severnog dela pokrajine, u zaseoku Trešnjica u selu Banjska, na 1.400 metara nadmorske visine živi ova porodica, kojima je, iako žive u otežanim uslovima, jedino važno da nastave sa sigurnim, mirnim i bezbednim životom na svom imanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA