≫ 

Ovi ljudi brinu o svojoj ulici bolje nego bilo ko u Srbiji: Posadili drvored, sami organizovali akciju, a imali su samo jedan neobičan zahtev (FOTO)

Običaj je da se ovom preduzeću stanovnici Prokuplja obraćaju sa zahtevom da im očiste divlje deponije, koje opet prave sami građani

  • 6

Za razliku od većine krajeva u Prokuplju, gde niču divlje deponije, stanovnici Moravske ulice, rešili su da ulepšaju prostor, pa su poslali zahtev neobičan zahtev Javnom komunalnom preduzeću „Hammeum“: da im pomogne da odaberu drveće koje će zasaditi u ulici!

Običaj je da se ovom preduzeću stanovnici Prokuplja obraćaju sa zahtevom da im očiste divlje deponije, koje opet prave sami građani.

- Zaista smo se prijatno iznenadili kada je stigao zahtev da im pomognemo. Objasnili smo im kakve rupe da iskopaju, a zatim smo im dali i zasadili dvadesetak stabala katalpe. Ovo je jedan lep primer brige o okruženju i mi kao preduzeće uvek smo spremni da izađemo u susret ovakvim i sličnim zahtevima - kazao je zamenik direktora JKP „Hammeum“ Bratislav Dunjić.

Foto: Telegraf.rs

Inicijator i organizator ove akcije je Ivica Perić koji živi u Moravskoj ulici. On je rekao da su svi saglasni da ulica treba da se uređuje i da ne može da se čeka da uvek sav posao obave nadležna preduzeća.

- Pre godinu dana dobili smo asfalt. Sa komšijama sam pričao šta nam valja sada činiti i svi su se složili da je drveće na trotoaru prava stvar. Tako je sve krenulo. Moramo da shvatimo da je ulica kao naše dvorište i da treba da se staramo i o tom prostoru - naglasio je Perić.

Zalivanje stabala, dalja briga o njima pripada stanovnicima ove ulice, koji će verovatno i dalje raditi na tome da ulepšaju svoje okruženje!

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    15. mart 2019 | 08:23

    Jedan moj komšija zasadio nekoliko ruža pored ulaza, drugi došao i sve polomio. Treći komšija istresa kroz prozor opuške od cigareta i čudi se ko je to uradio, kad padne sneg beži od lopate kao đavo od krsta ali zato su mu puna usta kritike kako ništa ne valja i niko ništa ne radi....

  • Božana sekulic

    15. mart 2019 | 08:32

    Sve pohvale o o e marljive da ih ima samo vise

  • plavi safir

    15. mart 2019 | 08:20

    Svaka čast! Da je više takvih ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA