• 2

Posle 5 godina uspela je da vrati ćerku: Kristinina bitka sa mužem, sudom i Centrom za socijalni rad je konačno gotova

Dete je bilo kod oca, čak i dok je bio u kućnom pritovoru, te nije ni izlazilo na svetlost dana

  • 2

Kristina Blagojević iz Paraćina nakon pet godina bitke sa bivšim partnerom uspela je da vrati ćerku.

"Otac je sinoć uhapšen, a njih dve su konačno zajedno", napisala je voditeljka emisije "Život priča" na Tviteru.

Ona joj je prošle godine ispričala kako je počela njena agonija.

Sa 15 godina srela je starijeg muškarca i šest meseci kasnije zatrudnela sa njim. Napustila je školu. Šest meseci kasnije, ostala je trudna, napušta školu i odlučuje se da se posveti svom detetu i porodici koju osniva. On joj nije bio podrška tokom trudnoće, nije ga nikada bilo kod kuće. Bila je sama.

 

 

 

Nekoliko meseci pred porođaj, odlaze zajedno u posetu kod svekrve koja živi u Austriji. Spletom okolnosti, iznenada dobija trudove i tamo se porađa u sedmom mesecu trudnoće. Ostaje sa bebom u bolnici tri meseca. Njen muž se vratio u Srbiju, nije došao ni da je poseti, niti da je izvede iz bolnice sa detetom. Prvih dana po izlasku iz bolnice pomagala joj je svekrva, a onda se Kristina sa detetom vratila u Beograd, u stan u kojem je živela sa nevenčanim suprugom.

Printskrin/TVPrva

Nikakvu podršku nije imala, gajila je dete sama, u zajedničkom domu. Njegov izgovor što nije kod kuće bio je da ga traži policija zbog neplaćenih kazni, pa se skriva od njih.

Kada je posle godinu dana odlučila da ode, nije imala gde da se vrati. Bez škole, posla i perspektive, bez ičije podrške, odlučuje se da svom detetu sama stvori uslove za pristojan život. Pošto je još bila maloletna i bez uslova za život sa bebom, dogovara se sa mužem da dete ostane kod njega dok ne nađe posao i stan. Kod njega se već uslelila nova žena, koju je kasnije i oženio. Ona je brinula o njenoj devojčici.

Kristina ubrzo nalazi posao, stan, postaje punoletna, dobija starateljstvo nad detetom, ali je u svom domu - i dalje sama. Muž joj nije davao dete, viđala je devojčicu sporadično, sve ređe i pod njegovim uslovima.

Po odlasku iz zajedničkog doma, dobija sudsku presudu da je njeno dete dodeljeno njoj na potpunu brigu i staranje, a da je otac dužan da plaća alimentaciju. Posle njegove žalbe, apelacioni sud potvrđuje presudu Osnovnog suda i ta odluka postaje pravosnažna.

Printskrin/TVPrva

Devojčica je prošle godine i dalje bila kod oca jer je služio kaznu kućnog pritvora i uprkos tome što je devojčica je i dalje kod njega, zatvorena u kući, jer je njemu ograničeno kretanje.

Sud i centar za socijalni rad nisu ništa preduzimali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok