Novosađanina proglasili mrtvim, a dok je dokazivao da je živ, narušilo mu se zdravlje

Milošević je podneo tužbu protiv KCV, jer su izdali potvrdu da je mrtav, zbog čega je mesecima morao da dokazuje da je živ

  • 4

Saslušanjem svedoka u Osnovnom sudu u Novom Sadu juče je nastavljeno suđenje Kliničkom centru Vojvodine po tužbi Novosađanina Đorđa Miloševića (80), koga je ova zdravstvena ustanova 19. januara 2018. proglasila mrtvim.

Govoreći o Miloševićevom stanju u vreme kada je ovaj sasvim slučajno saznao da se vodi kao preminuo, Nikola Pašić iz Iriga, odakle je rodom i tužitelj, kazao je da je po njemu primetio da ga nešto muči i da je neraspoložen, prenose "Novosti".

- Otišao sam do njegove kuće i pitao kako je. Iznenadio sam se odgovorom i savetovao sam ga da ode u nadležne službe i da ispravi tu grešku. Govorio je da se mnogo sekira, jer ne može da registruje auto, ne dobija penziju i nema za lekove - kazao je ovaj svedok.

Po nalazu sudskog veštaka neuropsihijatra, Miloševiću se saznanje da je proglašen mrtvim, za šta je kao potvrdu od matičara dobio i umrlicu, odrazilo na zdravlje. Zbog njegovih godina i bolesti, bio je potresen i srce mu je slabije radilo, navodi se.

Milošević je podneo tužbu protiv KCV, jer su izdali potvrdu da je mrtav, zbog čega je mesecima morao da dokazuje da je živ. Ovaj osamdesetogodišnjak smatra da su mu tom administrativnom greškom povredili ugled i čast. Suđenje je počelo u februaru ove godine.

- Ni do danas nije odgonetnuto ko je taj čovek koji je preminuo, a mene su proglasili mrtvim. U osamdesetoj godini su mi rekli da ne postojim. Bio sam u šoku, nisam mogao da verujem šta mi se dešava. U matičarskoj službi sam dobio i izvod iz matične knjige umrlih - poručio je Milošević na početku procesa.

Nakon što se saznalo za ovaj slučaj, u KCV su saopštili da je u januaru 2018. godine u toj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovan pacijent istog pola, imena i prezimena, a bez dokumenata na osnovu kojih bi se utvrdio njegov identitet. Od nadležnih organa su, kako su izjavili, dobili podatke da je reč o Đorđu Miloševiću sa identifikacionim podacima.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA