≫ 

Staford je ubio ženu u Pančevu, a evo kako su vlasnici pre toga kažnjavani za lajanje i napade svojih pasa

Tokom 2018. godine podneto je ukupno 115 prijava od strane građana komunalnoj policiji, i to 75 protiv “gradskih pasa” (uličnih), koje se odnose se na lajanje i napad na prolaznike, a 43 prijave su podnete protiv vlasničkih pasa i odnose se na šetnje psa bez povodca po javnim površinama, izlaženje iz dvorišta, lajanje u vreme odmora po kućnom redu

  • 4

Od početka 2018. godine do sada komunalni inspektori u Pančevu su delujući po službenoj dužnosti i prijavama građana zbog nepropisnog držanja pasa otvorili čak 68 predmeta, izdali 11 prekršajnih naloga od kojih je 9 naplaćeno (ukupno 50.000 dinara), podneli 10 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i doneli 65 rešenja (a po 61 rešenju su stranke postupile), navodi se u informaciji gradskog Sekretarijata za inspekcije poslove.

Povodom problema oko pasa na javnim površinama, ali i drugih nepoštovanja gradske odluke koja je uredila ovu oblast postupaju gradska komunalna inspekcija i komunalna policija.

Tokom prošle godine komunalna policija izdala je ukupno 11 prekršajnih naloga zbog nepropisnog držanja pasa. Kako se navodi u informaciji komunalne policije radi se o izvođenju psa bez povoca, ujedu psa, i držanju više pasa, a za svaki od naloga izrečena je kazna od 10 hiljada dinara.

Od toga dve su plaćene u roku od 8 dana pa su imale prepolovljeni iznos od 5 hiljada dinara, a 9 ih je u postupku sudskog izvršenja pred Prekršajnim sudom, saopštava komunalna policija.

Inače tokom 2018. godine podneto je ukupno 115 prijava od strane građana komunalnoj policiji, i to 75 protiv “gradskih pasa” (uličnih), koje se odnose se na lajanje i napad na prolaznike, a 43 prijave su podnete protiv vlasničkih pasa i odnose se na šetnje psa bez povoca po javnim površinama, izlaženje iz dvorišta, lajanje u vreme odmora po kućnom redu.

- Po prijemu prijava komunalni policajci Gradske uprave Pančeva su izlazili na teren i utvrđivali osnovanost navoda iz podnetih prijava, te su prosleđivali JKP “Higijeni” radi hvatanja pasa, izricali opomene, kao preventivnu meru, ili prilikom postupanja na terenu nisu pronađeni prijavljeni psi ili nije pronađen vlasnik iz prijave - navela je u odgovoru pančevačka Komunalna policija.

Staford iz Pančeva usmrtio je jednu ženu, a drugu teško povredio; Foto: Pixabay, Google Maps

SLUČAJ PODIVLJALOG STAFORDA U PANČEVU

Pas rase staford je 2. marta, rano ujutru napao dve žene u Pančevu. Majka vlasnika psa (66) podlegla je povredama, a druga žena je odvezena u bolnicu i tamo joj je pružena neophodna medicinska pomoć. Ona se uspešno oporavlja.

- Napad psa dogodio se u dvorištu porodične kuće, njihov je pas u pitanju. Pas je napao dve osobe. Jedna žena je preminula, a druga je u bolnici. Njen stepen povreda se još uvek ne zna. Policija vrši uviđaj i radi se na utvrđivanju okolnosti događaja - rečeno je tada iz pančevačkog MUP-a.

Tragedija se dogodila u Ulici Bore Šipoša, u naselju Topola.

VIDEO: Čopor lutalica do smrti izgrizao ženu:

(Telegraf.rs/013info.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    22. mart 2019 | 12:07

    Izreceno nije nista i kaznjeni su mizerne, da bi se ovo drustvo opametilo i postalo drustvo ljudi a ne pasa kazne bi trebale biti drakonske ili jos bolje da se uvede porez na psa, kad moze na sve drugo moze i na njega, i dosta sa demagogijom, ko ne voli pse ne voli ni ljude, da takove ljude koj nisu odgovorno nevolim.

  • Sofronije

    22. mart 2019 | 17:17

    Strasno pas laje za vreme kucnog reda...a ja sam prinudjena da slusam komsiske svadje,njihov tv (zadrugu ,parove ,gran oaradu?,urlikanje pijanih stanara...njihovo smece koje tresu kroz prozor,pa tako da svaki dan znam kompletan jelovnik u vertikali zgrade...i jedini problem je sto moj pas laje i to jedino onda kada isti taj komsiluk silazi niz stepenice ko krdo slonova da prolazi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA