Obolela od raka majka Milice Rakić (3), koju je NATO bomba pogodila dok je sedela na noši

Nada u izlečenje postoji, ali će oporavak biti dug i mukotrpan

  • 41

Dušica Rakić (53), majka trogodišnje Milice koju je 17. aprila 1999. u Batajnici ubio geler NATO bombe dok je sedela na noši, obolela je od karcinoma i već sedam meseci se bori sa opakom bolešću. Ona se već neko vreme nalazi u zemunskoj bolnici, gde ima svu potrebnu negu i nada se izlečenju.

Komšije i prijatelji Rakića kažu da je veliki broj meštana Batajnice u poslednjih 20 godina oboleo od raka i da je Dušica samo jedna od njih. Za epidemiju karcinoma krive NATO bombe, koje su gotovo svakodnevno padale na obližnji aerodrom, ali i na kuće.

Komšije Rakića iz Batajnice kažu da je njihova tragedija dokaz da je NATO uništio čitave porodice u Srbiji.

Spomenik ubijenoj devojčici na Tašmajdanu/ Foto: Telegraf

- Majka male Milice Rakić pre sedam meseci obolela je od raka i leči se u bolnici u Zemunu. Nada u izlečenje postoji, ali će oporavak biti dug i mukotrpan. NATO joj je pre 20 godina ubio trogodišnju ćerku dok je sedela na noši, a sada je i ona sama osetila posledice bombardovanja na svom zdravlju. Uvereni smo da njena bolest ima veze sa bombardovanjem, jer pola Batajnice se bori sa nekim oblikom raka, ovde kod nas je prava epidemija karcinoma - kaže jedan od komšija Rakića i objašnjava svoj stav:

- Nas su ovde za 78 dana agresije gađali gotovo svakodnevno. U 19 navrata smo imali sistematsko bombardovanje lokalnog aerodroma, a da ne govorim o sporadičnim projektilima koji su padali. Te rakete su često završavale i na obližnjim kućama, baš kao u slučaju Rakića, kojima je malu Milicu geler ubio u kupatilu. Svake noći sevalo je iznad naših glava, bežali smo u skloništa. Ko zna kakvih otrova je u tim bombama bilo i kakve posledice je to ostavilo po naše zdravlje.

VIDEO: Američki profesor: Gledao sam kako Srbi pate dok im Albanci pale kuće

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duka

    23. mart 2019 | 07:38

    Onome ko je organizovao i naredio prokleto da mu bude seme i pleme

  • Al jazeera

    23. mart 2019 | 09:48

    I onda vidiš vesti 30% Srba bi oprostilo bombardovanje nato.Pa kako vas nije sramota braćo i sestre Srbi!!!Nikada im nećemo oprostiti decu,stare,nemoćne,sve...Osiromašeni uranijum im praštate koji nas ubija svakog dana.Pamtimo im večno i ne praštamo NIKAD!!!

  • brko

    23. mart 2019 | 07:52

    Bili su mnogo gori od Hitlera Ali doci ce djavo po svoje i kod njih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA