≫ 

"Raspišite poternicu za mojom ženom, pobegla je, nema ko da muze krave": Urnebesne prijave zaječarskoj policiji i danas se prepričavaju

Niko ne može da zaboravi ni bakicu koja je prijavila da joj se lopov uvukao u bojler i da noću svetli

  • 2

Svako zanimanje nosi poneku anegdotu, ali o dešavanjima na prijavnicama policije mogu da se snimaju filmovi u nastavcima koji bi redom dobijali nagrade za najneverovatnije istinite priče. U zaječarskoj policiji dolazili su meštani čiji se zahtevi, ili ponašanja, još uvek prepričavaju. Radnici na prijavnici su prepuni takvih anegdota.

- Još uvek se prepričava slučaj kada je jedna baka dolazila u više navrata tražeći od nas da uhapsimo lopova koji joj se uvukao u bojler pa noću svetli. Zanimljiv je i slučaj kada je ušao stariji gospodin u odelu, sa kravatom i šeširom, i počeo da govori: "Vi ste najbolji, svaka vam čast. Svi vas hvale i samo vama verujem". Nama je bilo neobično da primamo tolike pohvale, ali i drago jer je, eto, čovek došao da izrazi zadovoljstvo zbog našeg rada. Kad, u jednom momentu gospodin izvadi novac i stavi na pult. Da skratimo, taj gospodin je greškom umesto u banku došao kod nas. Hteo čovek da oroči devize - pričaju policajci.

Priča o jednom čikici i dalje je aktuelna. On je ušao u zgradu policije i pitao "'El ste vi milicija"?.

"Znači, na pravom sam mestu. Vreme mi je za terapiju. Iz sela sam, ovde nikog ne poznajem", kazao je čovek i izvadio iz džepa malenu flašicu.

"Ja doš'o da mi stavite kapi u oči", nastavio je.

Foto: sxc.hu/danjaeger

Od policije se zaista mnogo traži. Recimo, zahtevaju da im patrola danonoćno čuva paprike da ne bi neko ukrao zasad. Neki građani traže da idu kod načelnika policije i ni kod kog drugog, jer im je, recimo, komšija odsekao granu ili se neko parkirao na njihovo mesto.

- Bili smo u čudu kada je jedan građanin izričito tražio prijem kod načelnika da bi mu on rešio problem zajedničkog vodomera. Zvao je i jedan čovek koji je krenuo na posao, ali je u prizemlju zgrade spavao pas. Tražio je da dođe policija i odvede ga na radno mesto jer se on užasno boji pasa - kažu organi reda.

Osim opravdanih poziva, građani zovu policiju tražeći da im kažu brojeve telefona gradskih ustanova, u koliko sati počinje utakmica na gradskom stadionu, zovu da prijave da u stanu curi voda, da je na ulici pukla cev.

- Ipak, prednjače pozivi zbog kućnih svađa. Muž i žena se posvađaju zbog neke sitnice, a onda jedno od njih dvoje, onako u besu, zove i prijavljuje pokušaj ubistva a da niko od njih nije ni podigao ruku, a kamo li pokušao da udari supružnika - pričaju naši sagovornici.

Ima meštana koji lično dolaze. Tako je jedan gospodin došao da prijavi ženu jer ga je u besu udarila tučkom za meso. Imali smo i prijavu muža kome je žena pobegla, on je tražio da se raspiše poternica i da se žena odmah vrati kući. Kao razlog je naveo da ona mora da se vrati jer "nema ko da muze krave", kažu policajci.

(Z. A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cvrki

    30. mart 2019 | 22:35

    Ja sam zvao tako policiju kad sam bio mali, zezao ih zezao. I oni dosli pred vrata, a samo samnom bila baba posto su moji u to vreme bili na poslu. Moja baba o gospodine hocete kafu pa sto ne sednete gde zurite Policajac: ali baba! ne ona nastavlja.. Hocete ratluk i vodu.. Videli da sa babom nema razgovora da je fijuknula oni odose svom poslu pa posle popodne su dosli kad su moji bili tu. Na kraju su mi moji stavili katanac na fiksni posto je bio na okretanje nije tad bilo bezicnih.

  • Smijesno bas

    31. mart 2019 | 03:18

    Smijesno bas 🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA