≫ 

Muslimanima zabranjen ulaz: Na subotičkim izlozima osvanule nalepnice protiv pripadnika islamske veroispovesti (FOTO)

Nalepnice su bile zalepljene sa spoljašnje strane na objektima koji redovno rade

  • 61

Tokom minulog vikenda na više mesta u centru Subotice izlepljene su nalepnice koje upućuju na zabranu prisustva pripadnicima islamske veroispovesti. Nalepnice na kojima su crvenom bojom precrtani minaret džamije i polumesec osvanuli su na pojedinim trgovinskim i ugostiteljskim objektima.

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji kaže da je sa ogorčenjem primio vest da je Subotica jutros osvanula oblepljena nalepnicama na kojima se nalazi ilustracija precrtane džamije, što je jasna poruka muslimanima koji žive u ovom multikonfesionalnom mjestu da je njihov jedini verski objekat – Muhadžer džamija nepoželjan u ovom gradu, a sa njom i pripadnici islama koji tradicionalno imaju dobre odnose sa ostalim sugrađanima iz 25 različitih nacionalnih zajednica.

Nalepnica, Foto: Mešihat islamske zajednice

Nalepnice su bile zalepljene sa spoljašnje strane na objektima koji redovno rade.

- Tim povodom, Mešihat oštro osuđuje ovaj vandalski antimuslimanski i anticivilizacijski čin, koji osim svoje profašističke i islamofobične poruke u cilju zastrašivanja, pokazuje i solidarisanje sa terorističkim napadom koji je nedavno izveden na Novom Zelandu kada je u džamiji ubijeno 50 muslimana, a 30 njih ranjeno - kažu iz Mešihata.

Osim toga, Mešihat izražava zabrinutost i čuđenje da je Policijska uprava u Subotici nedavno povukla obezbeđenje ispred džamije koje je uvela nakon pokušaja paljenja ovog vjerskog objekta oktobra 2014. godine, što je dodatno unijelo zabrinutost i uznemirenost među muslimane ovoga grada.

Tim povodom, Mešihat od nadležnih organa Ministarstva unutrašnjih poslova očekuje da se vinovnici ovog čina što pre privedu pravdi, a pripadnicima islama u Subotici i drugim mestima gde postoji potencijalna opasnost pruži puna lična i imovinska sigurnost.

VIDEO: Nebojša je robijao 15 godina zbog zločina nad muslimanima, a u zatvoru se oženio muslimankom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Bakov

    25. mart 2019 | 14:31

    Subotica je multikularan grad,nikada problema nije bilo.Nego muslimani cackaju mecku,zalepili sami samo da bi optuzili druge,da bi bili zrtve u ocima sveta.Muka je vise svima od njihovog licemerstva.

  • Sokol

    25. mart 2019 | 14:32

    Bravo

  • Aca

    25. mart 2019 | 14:32

    Tako treba,kao sto je Srbima zabranjeno koje kuda da idu tako treba i njih ograniciti DOSTA JE BILO TERORA SAMO NAD PRAVOSLAVCIMA.Srbija se budi konacno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA