≫ 

Mnogi su se prepali kada je helikopter nadletao selo na godišnjicu bombardovanja, a onda je iz njega izašao mladić iz Amerike (FOTO) (VIDEO)

Za njega je taj dan bila veoma važna lična godišnjica, prvi put je u Srbiju došao 23. marta 1999. godine, samo dan pre početka agresije, i to, opet - iz Amerike

  • 1

Prodoran zvuk helikoptera prepao je stanovnike jednog sela kod Barajeva, kada je sa neba do njih stigao tačno na 20. godišnjicu NATO agresije.

Međutim, sa visine nisu stizale bombe, već stanovnik tog sela, Maksim Arsić, koji se upravo iz Amerike vraćao na rodnu grudu. I to u velikom stilu. 

- Niko nije znao da stižem, hteo sam da ih iznenadim, ali sam zaboravio da je godišnjica bombardovanja. Moji su bili u dvorištu i pekli rakiju. Obradovali su se, a dvorište je bilo prepuno dece. Upravo su se najmlađi najviše oduševili kada sam sleteo. Neki su se osmelili i da uđu u helikopter, drugi baš i ne - objašnjava Maksim, koji je, kako kaže, helikopter pozajmio od svog suseda.

Maksim se vratio u velikom stilu Foto: Privatna arhiva

Dok se još nije prizemljio, letelicu su ugledala dvojica Maksimovih suseda, dok su po lepom vremenu ispijali kafu.

- Jedan od njih je, kada je video helikopter, počeo da maše. No čim smo počeli da slećemo, uplašio se i pobegao, pa se sada svi šalimo zbog toga. Nažalost, u selu je jedna starija žena preminula nekoliko sati ranije i na tren smo se uplašili da ju je zbog helikoptera izdalo srce, no ispostavilo se da nije tako - kaže ovaj mladić.

Vratio se u svoje selo helikopterom Foto: Privatna arhiva

Maksim je razumljivo zaboravio da je stigao uoči godišnjice bombardovanja. Za njega je taj dan bila veoma važna lična godišnjica. Prvi put je u Srbiju i došao 23. marta 1999. godine, samo dan pre početka agresije, i to, opet - iz Amerike.

- Majka me je rodila u Sjedinjenim državama, da bi se, kada sam imao godinu i po dana, vratili u Srbiju. Presrećan samo što sam odrastao u ovoj zemlji - dodaje on.

Mališani su, ipak, bili najsrećniji Foto: Privatna arhiva

Ljubav prema letenju ipak ga je vratila u Ameriku, gde je otišao kako bi se usavršio u obuci za pilota. Danas, on u Kaliforniji ostvaruje svoje snove, uveren da vam za njihovo ispunjenje treba mnogo više volje, nego novca. Još jednu licencu treba da stekne i nada se da će jednog dana pod njegovom kontrolom biti avioni.

Maksim Arsić uči za pilota u SAD-u Foto: Privatna arhiva
Jednog dana upravljaće avinom Foto: Privatna arhiva
Ponosan na Srbiju Foto: Privatna arhiva
Maksim i Rade Šerbedžija Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Rođen je u Americi, ali je odrastao ovde Foto: Privatna arhiva

VIDEO: Srpski ratni heroji otkrivaju detalje NATO bombardovanja

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roki

    27. mart 2019 | 21:18

    I ja sam iz Barajeva ali ne znam da tamo postoje "susedi". Moze li neko da mi prevede sta to znaci ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA