≫ 

Ana Brnabić u Kragujevcu: Podelila ključeve stanova koje je finansirala Vlada Srbije i najavila dva velika projekta za ovaj kraj (FOTO)

Pored izgradnje deonice puta Rača-Lapovo, koji bi trebalo biti otvoren u julu, premijerka je najavila i rekonstrukciju Kliničkog centra u Kragujevcu

  • 69

U Kragujevcu su danas mladim naučnicima uručeni ključevi 84 stana koje je finansirala Vlada Srbije, od čega je tri ključa svečano uručila premijerka Ana Brnabić.

Dodeljeno je osam trosobnih, 17 jednoiposobnih i 59 jednosobnih stanova.

Među dobitnicima je i vanredni profesor na Agronomskom fakultetu u Čačku Univerziteta u Kragujevcu Pavle Mašković, koji je rekao da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što je jedan od dobitnika stanova za mlade naučne radnike.

Posle dodele ključeva, premijerka je obišla Osnovnu školu "21. oktobar" gde je prisustvovala času muzičkog i srpskog jezika u digitalnoj učionici, a nakon toga je posetila zgradu Rektorata Univerziteta u Kragujevcu, gde se obratila mladim naučnicima koji su dobili stanove.

Premijerka je obišla Osnovnu školu "21. oktobar" gde je prisustvovala času muzičkog i srpskog jezika u digitalnoj učionici-Foto: Slobodan Miljević

NOVAC ZA ĐAKE PRVE KRAGUJEVAČKE GIMNAZIJE I PUT U HJUSTON

Premijerka je izjavila je danas da će biti rešen problem i obezbeđen novac za odlazak učenika Prve kragujevačke gimnazije u Hjustonn na svetsko takmičenje za najboljeg robota od lego kockica koji se kreće u svemiru, za šta im je potrebno oko 13.000 evra.

- U kontaktu smo sa kragujevačkom gimanizijom i zajedno sa Privrednom komorom Srbije i brojnim donatorima koji su se već sada javili, kao i sa univerizitetom i gradom Kragujevcem mi ćemo, i danas su za to dobili potvrdu u kragujevačkoj gimnaziji, pokriti apsolutno sve troškove puta i pružiti svu moguću podršku da nastave svoje uspehe i da ne razmišljaju o novcu, putovanju i smeštaju. To ćemo mi obezbediti za njih - rekla je Brnabić i istakla da je Vlada Srbije uvek tu da podrži i tu kragujevačku, i sve druge škole i fakultete u Srbiji.

U PLANU REKONSTRUKCIJA KLINIČKOG CENTRA U KRAGUJEVCU

Predsednica Vlade Srbije izjavila je danas da je od kredita Evropske investicione banke predviđena rekonstrukcija i Kliničkog centra u Kragujevcu.

Odgovarajući na pitanja novinara u opštini Rača, ona je podsetila da je od tog kredita rekonstruisan Klinički centar Niš.

Ona je danas obišla i radove na izgradnji deonice puta Rača-Lapovo, koji je važan jer, kako je pojasnila, direktno vodi na Koridor 10 i carinski terminal u Lapovu-Foto: Slobodan Miljević

- Prošle godine u oktobru krenuli smo u rekonstrukciju Kliničkog centra Srbije u Beogradu. Sada završavamo sa dokumentacijom i tenderskom procedurom za Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu i sledeći je Klinički centar Kragujevac, tako da je obnova te zdravstvene ustanove jedna od stvari koje su ne samo planirane već su u okviru projekata na kojima se radi - rekla je Brnabić.

U JULU OTVARANJE PUTA RAČA-LAPOVO

Ona je danas obišla i radove na izgradnji deonice puta Rača-Lapovo, koji je važan jer, kako je pojasnila, direktno vodi na Koridor 10 i carinski terminal u Lapovu.

Navela je da će taj put svakako poboljšati kvalitet života ljudi i omogućiti da se u Raču dovedu investitori zato što će, ponovila je, biti omogućen direktan izlaz na Koridor 10.

- Radujem se što ćemo u julu moći da se vratimo i otvorimo i put i pogon - rekla je Brnabić.

PREMIJERKA OBIŠLA RADOVE NA IZGRADNJI POGONA ZA PLASMAN MEDA

U okviru posete Kragujevcu, Brnabić je, zajedno s ministarom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislavom Nedimovićem, posetila opštinu Rača, gde je obišla radove na izgradnji pogona za prikupljanje i plasman meda Saveza pčelarskih organizacija Srbije "Naš med".

Ana Brnabić je, zajedno s ministarom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislavom Nedimovićem, posetila opštinu Rača-Foto: Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

- SPOS je raspisao konkurs za lokalnu samoupravu koja će ponuditi najbolje uslove da oni naprave svoj pogon za otkup i pakovanje meda. Rača je pobedila i od 32 lokalne samouprave dala najbolju ponudu Savezu - rekla je Brnabić.

Kako je dodala, Vlada Srbije je podržala taj "fantastičan" projekat iz više razloga.

SPOS je organizacija koja postoji više od 120 godina, podsetila je Brnabić i dodala da je vlada na taj način želela da pruži podršku organizacijama, udruživanju domaćih privrednika i poljoprivrednika i očuvanju tradicija, a pčelarstvo je, kaže, jedna od njih.

- Vlada Srbije je želela da podrži ovakav način udruživnja naših pčelara i da da primer svima ostalima da mogu da se udružuju i da su zajedno jači - rekla je premijerka.

Dodala je da se nada da će u julu biti otvoren pogon i da će se sav originalni srpski med garantovanog kvaliteta slivati u Raču, a odatle na tržište Srbije i u izvoz.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    27. mart 2019 | 22:28

    Svako ulaganje u zdravstvo je odlicna investicija.

  • Slavica

    27. mart 2019 | 17:33

    E ovako se vodi odgovorna politika i ovako se mladim ljudima, naučnicima i istraživačima stvaraju uslovi i pruža im se podrška kako bi ostali u svojoj zemlji. Veliko bravo!

  • milena

    27. mart 2019 | 17:24

    Stambeno pitanje je velika stavka u zivotu, verujem da su mnogima olaksali i dali jos veci podsticaj za uspesan rad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA