≫ 

"NATO je u Srbiji napravio ekološku katastrofu poput one u Černobilju": Unuk bivšeg ruskog premijera dolazi da istražuje posledice bombardovanja

Broj malignih oboljenja u Srbiji nadaleko prevazilazi cifre u ostatku Evrope, upozorava Primakov

  • 16

Bombardovanje 1999. godine ostavilo je strašne posledice po Srbiju. NATO je ovde napravio pravu ekološku katastrofu poput one u Černobilju. Ovo poručuje Jevgenij Primakov, predsednik ruske humanitarne misije i poslanik u ruskoj Dumi, povodom najave da će pomoći srpsko istraživanje o posledicama NATO bombardovanja.

Kako kaže, u razgovoru sa čuvenom doktorkom Danicom Grujičić, saznao je da broj obolelih od raka u Srbiji drastično raste, mnogo više od evropskog proseka.

- Broj malignih oboljenja u Srbiji nadaleko prevazilazi cifre u ostatku Evrope. Ne možemo a da to ne povežemo sa osiromašenim uranijumom i drugim hemijskim otrovima iz bombi kojima je NATO gađao Srbiju 1999. godine. I ne samo to, NATO je gađao fabrike, hemijska postrojenja i time ugrozio čitav ekološki sistem u vašoj zemlji. Podržaćemo da se urade analize zemlje, vazduha i vode i da se, nakon naučnog istraživanja i prikupljenih dokaza, otkrije kolike su stvarne posledice NATO bombardovanja - navodi Primakov za Telegraf.rs.

Jevgenij Aleksandrovičc Primakov Sandro / Foto: Profimedia/TASS

On je dodao da već postoje brojna istraživanja, a neka je čak radio i sam NATO, koja otkrivaju štetne posledice municije kojom je gađana Srbija. 

- Rezultat istražovanja o posledicama NATO bombardovanja treba da bude presuda i osuda onoga što su učinili. Možda to bude pravna podloga za one koji se odluče da tuže NATO, poput brojnih italijanskih vojnika koji su oboleli od zračenja tokom bombardovanja 1999. i koji su NATO dobili na sudu - podseća Primakov.

VIDEO: Nikad objavljen snimak bombardovanja Generalštaba: Marijana je sve snimila s 200 metara udaljenosti

(M. Leskovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    29. mart 2019 | 12:27

    2o TONA URANIJUMA I PLUTONIJUMA DOVELO JE DO EPIDEMIJE KARCINOMA,LEUKEMIJE I NEPOZNATIH BOLESTI!!! OVO JE GENOCID NAD SRBIMA I NEMA PORODICE U SRBIJI KOME BAREM JEDAN CLAN NEMA KARCINOM ILI DA NIJE PREMINUO!!! PORODICE KOJE SU ZIVELE PORED VOJNIH OBJEKATA SU POMRLE !!

  • Jaa

    29. mart 2019 | 12:10

    Zato što su nas bombardovali hočemo u EU. Nad Srbe treba samo tuči na sve pristajemo.ljubomo i grlimo svoga neprijatelja.taj zapad nas stalno bije

  • ARCIBALD

    29. mart 2019 | 12:09

    Samo se nadam da ce ih Bog kazniti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA