Veliki gest Karić fondacije na Međunarodni dan dečje knjige: Poklonili računare i slikovnice za sve škole na Kosovu i Metohiji

Obezbeđeni su laptopovi i tableti za svih 76 osnovnih škola na Kosmetu, a u OŠ "Janko Jovićević" u Goraždevcu je kompletno opremljen informatički kabinet. Svi đaci prvaci su na dar dobili i slikovnicu "Nikola Tesla - priče iz detinjstva"

  • 2

Međunarodni dan dečje knjige je zahvaljući poklonima Karić fondacije svečano obeležen i na Kosovu i Metohiji. Bogoljub Karić je 1.300 đaka prvaka u južnoj srpskoj pokrajini darovao knjigom – slikovnicom "Nikola Tesla - priče iz detinjstva" koju su objavili Beogradsko čitalište i Karić fondacija.

Ova knjiga namenjena je najmlađima kako bi im se približio lik i delo slavnog naučnika, ali i ukazalo na važnost poruke da nikada ne treba zaboraviti odakle su nam koreni, što su svojim primerima pokazali velikani poput Tesle, Milankovića i Pupina.

Pored knjige osnivači Fondacije - porodica Karić, su za svih 76 osnovnih škola na KiM obezbedili računare, lap topove i tablete.

Foto: PR

Školi u Goraždevcu, koja zasigurno traži, zbog svog položaja i izolovanosti, najveću pažnju, Fondacija je kompletno opremila PC kabinet. Ovakva donacija je po rečima direktora OŠ "Janko Jovićević", Milana Anđelkovića, od izuzetnog značaja, za obrazovanje učenika i primenu savremenih sredstava nastave.

- Znanje je najveća moć i jedino bogatstvo koje vam niko nikada ne može oduzeti. Važno je da budete istrajni, vredni i radni, jer je to siguran put ka uspehu i ostvarenju želja. Želim vam da budete odlični đaci, ali iznad svega dobri ljudi - poručila je učenicima u Goraždevcu prof. dr Olivera Karić Nedeljković u ime osnivača Fondacije.

Đaci OŠ "Sveti Sava" u Kosovskoj Mitrovici su uz prigodan školski  program poželela dobrodošlicu  članovima Fondacije i porodice Karić.

Ovakve akcije su jedan od  primera da moramo da mislimo o budućnosti najmlađih, da budemo plemeniti i jedinstveni u potrebi da pomognemo onima kojima su u ovom trenutku pomoć i podrška najpotrebniji.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boba

    3. april 2019 | 21:37

    Jedina familija,za koju mogu reci ,da je normalna u srbiji!! Ali naj iskrenije.svako nek se okrene oko sebe,pa vidi da je svaka druga kuca u svadji sa familijom.najgori smo!! Najgori !!

  • Svetlana

    4. april 2019 | 09:30

    Ma, da li je moguce...Dosta vise sa tim Karicima. Manje vise znamo ko su....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA