Besplatno i bez knjižice proverite pritisak i šećer u krvi: Ponovo kreću preventivni pregledi u domovima zdravlja

Dan otvorenih vrata održaće se u nedelju, od 8 do 16 sati

  • 0

U nedelju, 7. aprila, od 8 do 16 sati, u zdravstvenim ustanovama širom naše zemlje biće organizovan Dan otvorenih vrata, odnosno besplatni preventivni pregledi za građane.

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da obave ORL i kardiološke preglede, odnosno izmere krvni pritisak i urade EКG, i provere nivo šećera u krvi. Pored toga, u onim zdravstvenim ustanovama u kojima neće moći da se organizuju navedeni pregledi, građanima će biti omogućeno da obave razgovor sa lekarima, posavetuju se o očuvanju zdravlja, konsultuju se o zdravstvenim tegobama, terapijama...

U prethodnih dvanaest dana akcije preventivnih pregleda, blizu 250.000 građana Srbije obavilo je preglede a od tog broja nekoliko hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku.

Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva sve građane da obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA