≫ 

Provalili u crkvu na Kosovu, pa je razlupali i opljačkali: Obijena svetinja, a onda i kuća Srbina povratnika u Brestoviku

Crkva Svete Petke bila je na meti lopova i 18. februara ove godine

  • 6

U poslednja 24 sata, prema izveštaju policije, obijena je crkva Svete Petke u Suvom Dolu, a nepoznate osobe izvršile su pljačku u povratničkom selu Brestovik kod Peći, preneo je Radio Kosovska Mitrovica.

Srbin iz Suvog Dola kod Mitrovice prijavio je policiji da su nepoznate osobe obile vrata crkve Svete Petke i ukrale novac, a u izveštaju policije se navodi da je polupan i enterijer crkve.

Ovaj objekat bio je na meti lopova i 18. februara ove godine. 

POKRALI GA ČIM SE VRATIO U PEĆ

U istom policijskom izveštaju se novodi da je obijena i kuća jednog od srpskih povratnika u selu Brestovik u Opštini Peć. Srbin iz ovog mesta je kosovkoj policiji prijavio krađu, ali nema podataka o materijalnoj šteti. 

Radio Kosovska Mitrovica podseća da je u Prištini pre nekoliko dana održan sastanak odbora za prava i interese zajednica i povratak na kome je izveštaj o radu podneo ministar unutrašnjih poslova Ekrem Mustafa.

Sednici su prisustvovali poslanici Srpske liste u čije ime je predsednik ovog odbora Igor Simić pitao da li će policija zaštititi Srbe na Kosovu, jer je prema podacima Stej Departmenta nad Srbima u prošloj godini izvršeno 100 napada.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    7. april 2019 | 15:53

    OVO SAMO NOGU DA URADE SATANISTI A NE VERNICI A ZATO JA STALNO TRAZIM I GOVORIM O RUSKIM I KINESKIM BAZAMA SA ORUZJEM ZA ODVRACANJE!!! SATANISTI SE MORAJU UNISTITI!!!!!

  • Ološ je to u genu

    7. april 2019 | 18:05

    Neće ni taj ili ti ukoliko su više dobra u životu videti! Ni rod, ni porod! U mukama će završiti svako ko skrnavi pravoslavnu crkvu, hram i manastir! U genu je to satanista, takvo mu i seme i pleme! Smeta im Pravoslavlje jer je jedina vera u Boga koja je bila i ostala u južnoj srpskoj pokrajini KiM!

  • Mira

    7. april 2019 | 21:54

    Pravda je spora ,ali dostizna . Niko jos nije pobegao od ruke Bozije .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA