18.000 građana Srbije obavilo preventivne preglede na Svetski dan zdravlja

Ova akcija zbog velikog interesovanja biće nastavljena i u narednom periodu

  • 2

U okviru akcije "Dan otvorenih vrata zdravstvenih ustanova" koju je danas, na Svetski dan zdravlja, organizovalo Ministarstvo zdravlja, ukupno 17.722 građana obavilo je preventivni pregled.

- Današnji izuzetan odziv građana, kao i tokom svih dosadasnjih akcija preventivnih pregleda, tokom kojih je blizu 270.000 građana obavilo pregled, najbolja je potvrda unapređenja javne svesti o značaju prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja - navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Podseća se da su danas svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, u više od 150 zdravstvenih ustanova bili u prilici da obave ORL i kardiološke preglede, odnosno izmere krvni pritisak i urade EKG, i provere nivo šećera u krvi.

U onim zdravstvenim ustanovama u kojima nije bilo moguće danas da se organizuju navedeni pregledi, građani su mogli da se o čuvanju sopstvenog zdravlja konsultuju sa lekarima, posavetuju o zdravstvenim tegobama, terapijama, prevenciji....

U saopštenju se navodi da će u skladu sa velikim interesovanjem građana, akcija "Dan otvorenih vrata zdravstvenih ustanova" biti nastavljena i u narednom periodu.

Ministarstvo zdravlja je zahvalilo svim građanima na podršci toj akciji, a zdravstvenim radnicima na uloženom trudu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA