≫ 

Brat i sestra se posvađali, pa roditeljima oboje podigli po spomenik: Arsići sada imaju dve nadgrobne ploče, ali niko ne zna gde su sahranjeni

Deca se nikada nisu pomirila, iako su sada i oni u poodmakloj starosti

  • 6

Onaj ko želi da ostavi cveće Vlastimiru i Kosi Arsiću na grobljuGornjoj Dobrinji moraće da kupi dva para buketa, pa potom da ostavi na dva različita groba. I ne zato što supružnici počivaju rastavljeni, već baš zato što su zajedno, ali imaju dva različita grobna mesta, dva različita spomenika, a na oba stoje njihove slike i njihova imena.

A onaj ko šeta grobljem ne mora da se uplaši za svoju prisebnost kada čim se okrene ponovo ugleda ista imena pokojnika. Jednostavno, ljudi imaju dva grobna mesta, a gde su tačno sahranjeni, nemoguće je otkriti.

Nada je na grob svojih roditelja upisala i svoje ime, Printskrin: TV Prva

- Ne može čovek biti pametan koja je prava grobnica. Imaju dva mermerna spomenika, Vlastimirovo i Kosino ime piše na oba, sa razlikom što na jednom u sredini stoji i ime njihove kćerke Nade - priča Ješo Isailović.

Možda ne znaju svi gde su tačno kosti njihovih komšija i poznanika, ali dobro znaju kako je ova zavrzlama nastala.

- Njihova deca, kćerka i sin nisu bili baš u najboljim odnosima, pa su odlučili i jedno i drugo roditeljima da podignu spomenik. Prvo je to uradila Nada, a zatim je to uradio njen brat, pa su tako dva ista pokojnika dobila dva grobna mesta - ispričao je Dušan Radojević.

Ovaj spomenik podigao je sin, i to je napisao, Printskrin: TV Prva

Kako je došlo do ove situacije objasnio je sin pokojnog bračnog para, Aleksandar Aleksić.

- Nas je u porodici bilo sedmoro dece. Imovina je bila velika i prilikom deljenja smo se posvađali. Sa sestrom Nadom nisam nikako uspeo da pronađem zajednički jezik. Dogovora nije bilo, pa smo i jedno i drugo roditeljima sagradili spomenik - ispričao je sin.

VIDEO: Milan je pre šest godina na ženinu nadgrobnu ploču uklesao vaginu

(Telegraf.rs/Prva)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA