≫ 

Heroj iz Hitne pomoći: Vozač bez premišljanja skočio u bunar da spase ženu koja se davila: Voda je bila duboka oko 5 metara

Bunar je dubok osam metara

  • 3

Dragoljub Stamenković, vozač Službe hitne pomoći Doma zdravlja u Grdelici spasao je uz pomoć tehničara te službe ženu koja je u selu Zagužane upala u bunar i koju porodica i komšije nisu mogli da izvuku, pa su pozvali hitnu pomoć.

Poziv u pomoć, priča Stamenković za Jugmediu, stigao je 7. aprila pri kraju smene, oko 18.40, a ekipa s doktorkom Mirjanom Stojiljković, tehinčarem Lazarom Tošićem i vozačem stigla je na lice mesta za desetak minuta.

- Žena je bila povređena i nikako drugačije nismo mogli da je izvučemo već neko od nas da siđe u bunar. Ja sam se sam ponudio. Sa Tošićem smo spustili merdevine u bunar dubok oko 8 metara i s vodom oko 5 metara. Uspeli smo zajedničkim naporima da je izvučemo, a doktorka joj je pružila prvu pomoć, pa smo je potom prebacili u urgentni centar Opšte bolnice Leskovac - priča ovaj vozač iz Bobišta, koji 30 godina radi u hitnoj službi u Grdelici.

- Bez tehničara Tošića, koji je tek na početku radnog veka i bez stalnog posla, ne bih mogao ništa da uradim - dodaje čovek koji je napravio pravi podvig i kome spasavanje ljudi iz bunara nije u opisu radnih zadataka.

Kaže da je za 30 godina bio u prilici da pomaže medicinarima pri saobraćajnim nezgodama, ali da nikada nikog nije spasavao iz bunara.

Inače, kako nam je potvrđeno u bolnici, žena stara 72 godine, imala je povrede na nogama i rukama, a procenjuje se da je u bunaru provela sat vreme. Ona je sada na bolničkom lečenju.

(Telegraf.rs/Jugmedia.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    10. april 2019 | 07:24

    Bravo heroju. Zasluzio je stalni radni odnos,human je covjek. Da zivim tamo, skocila bih sa manje visine i da ga pozovete da me spasi.

  • Snooker

    10. april 2019 | 06:26

    Bravo!

  • Policija

    10. april 2019 | 06:06

    A gde su vatrogasci,to je njihov posao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA