Ovom gradu u Srbiji lekari su preko potrebni: Evo šta je problem

Svilajnac "poslednjih pet godina kontinuirano ulaže u zdravstvo i podiže nivo zdravstvene zaštite

  • 6

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović izjavio je danas da su svi tehnički i infrastrukturni problemi u zdravstvu te opštine rešeni, ali da sada veliki problem predstavlja nedostatak kadrova, pre svega lekara.

Uručujući Domu zdravlja novo, kompletno opremljeno sanitetsko vozilo, Milanović je istakao da ako i u narednom periodu ostane ista politika, da nema zapošljavanja i popunjavanja novih radnih mesta, u skladu s maksimalnim brojem zapošljenih, brzo će se doći u situaciju da će biti novih zgrada, moderne infrastrukture i opreme, ali neće biti lekara specijalista koji će tu da rade.

- Dom zdravlja ima manje zaposlenih od predviđenog broja, ima potrebe za prijem mladih lekara i odobrene specijalizacije, ali nemamo ljude koji mogu da odu na specijalizaciju. Potrebne su nam neophodne dozvole kako bi smo mogli da u kontinuitetu vršimo edukaciju lekara, a sve u cilju da naši građani dobiju adekvatnu zdravstvenu zaštitu - objasnio je Milanović.

On je istakao da Svilajnac "poslednjih pet godina kontinuirano ulaže u zdravstvo i podiže nivo zdravstvene zaštite, lane je rekonstrukcija Doma zdravlja bila kapitalna investicija, čija je vrednost bila 200 miliona dinara".

Milanović je ključeve novog vozila uručio direktorki Doma zdravlja Veri Branisavljević.

Zahvaljujući se na vozilu, ona je istakla da je reč o "jednom od najbolje opremljenih sanitetskih vozila, čija je vrednost skoro 50.000 evra, a biće korišteno kod najtežih i najrizičnijih slučajeva".

Vera Branisavljević dodala je da je od početka ove godine kroz Službu hitne pomoći "prošlo oko 2.500 pacijenata, a obavljeno 1.700 sanitetskih prevoza".

Ovo je drugo sanitetsko vozilo koje opština poklanja Domu zdravlja, a poklonila je i vozilo Patronažnoj službi. Uz to, opština iz budžeta "finansira i jedan broj lekara u ovoj ustanovi".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    11. april 2019 | 13:27

    Prosto me sramota kako nam dobro ide

  • Ekica

    11. april 2019 | 14:16

    Pa gde nisu potrebno lekari..osim u Srbiju..svgde na zapadu odmah posao a ovde zabranili zaposljavanje..

  • Deki

    11. april 2019 | 13:43

    Svratite do Smederevske Palanke da vidite tugu, ne samo u bolnici koja je bila regionalna, vec inace u gradu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA