≫ 

Stariji pacijent danima maltretirao osoblje u Domu zdravlja u Kruševcu i pretio da će ih pobiti

Pacijent je priveden i prijavljen Osnovnom javnom tužilaštvu

  • 1

Medicinsko osoblje kraljevačkog Doma zdravlja minulih dana je u više navrata bilo meta verbalnih pretnji jednog starijeg pacijenta.

Kako saznajemo u ovoj ustanovi, taj pacijent je još od 30. marta redovno dolazio u Odsek za intervencije pri Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva preteći medicinskoj sestri koja je, po njegovom mišljenju, "odgovorna i kriva" za njegovo zdravstveno stanje.

Poslednjih dana, prema rečima medicinskog osoblja, pretnje su postale ozbiljnije jer je pacijent u više navrata govorio da sa sobom nosi pištolj.

– Shvativši ozbiljnost situacije i u nameri da sprečimo posledice ovakvih pretnji, slučaj smo prijavili po Protokolu prijave verbalnog ili fizičkog nasilja ili pretnji zaposlenima našeg Doma zdravlja. Na osnovu toga reagovali su pripadnici Policijske uprave u Kraljevu i njihovom brzom intervencijom pacijent je priveden i prijavljen Osnovnom javnom tužilaštvu – kaže dr Mirjana Krčevinac, direktorka kraljevačkog Doma zdravlja.

(Telegraf.rs / Izvor: infokvpress.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dija

    11. april 2019 | 18:15

    Da ga nisu tukli možda? Em što vezuju pacijente hoće boga mi i da tuku!;

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA