Za njim su danas tragali i policajci i lovci, ali od zverke ni traga: Medved koji je prijavljen kako šeta Kragujevcem nestao ili ga nije ni bilo

- U Kragujevcu trenutno gostuje cirkus, kontaktirali smo i njih, nemaju medveda - kaže Zoran Stamenović, iz Lovačkog udruženja Šumadija

  • 3

Medved koji je navodno prošle noći šetao kragujevačkim naseljem Sušica, kao da je ispario! Za njim su danas tragali i policajci i lovci, ali od zverke ni traga.

Za to vreme društvenim mrežama pronela se vest da je životinja ubijena, što je izazvalo ogorčenje dela javnosti. Lovci i policija ove navode demantuju, medveda nisu ni videli.

Policija je morala da reaguje po prijavi građana, što je i učinila. Obratila se za pomoć Lovačkom udruženju Šumadija, te su zajedno izašli na teren. Zoran Stamenović, predsednik ovog udruženja, kaže da ni jedan trag ove životinje nije nađen.

Mapa Kragujevca, Foto: Telegraf

- Od policije smo dobili dopis da je neko prijavio u reonu naselja Šumarice medveda koji slobodno šeta. Posle 30 godina iskustva odmah sam mogao da kažem da je nemoguće da medved siđe u grad, ali smo sve rešili da proverimo. U Kragujevcu trenutno gostuje cirkus, kontaktirali smo i njih, nemaju medveda. Na terenu smo, sa policijskom patrolom, tražili tragove životinje, jasno je da nije koračala samo asfaltom i stazama. Nigde nismo našli ni jedan trag medveda - kaže Stamenović.

MEDVED NIJE UPUCAN

On oštro demantuje čaršijske priče i prepričavanja na društvenim mrežama, o tome da je medved ubijen negde u gradu.

Iste informacije stižu i iz policije. Prijave jeste bilo, ali medved nije pronađen, još manje - upucan.

Javnost je lako poverovala u priču o medvedu usred grada zbog toga što se ona poklopila sa gostovanjem cirkusa, ali i zbog toga što je avgusta prošle godine jedan medved ušao u selo Kamenica, na 20 kilometara od grada.

Pretpostavlja se da je "doputovao" sa Tare, jer medveda u Šumadiji skoro da nema.

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    13. april 2019 | 00:00

    Neko mu smestio 357 magnum među rogove...

  • Milica

    13. april 2019 | 21:47

    "Gotovo da nema"? Ima ih na Rudniku. Cak ima i mladunce. Sumadinci pazite se kad podjete u pecurke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA