Vučić iznenadio radnike na rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije: Predsednik otkrio šta je zatekao na gradilištu (FOTO)

Planiramo još novina kada je rekonstrukcija KCS u pitanju - rekao je predsednik i poručio da je zadovoljan jer vidi da se ne kasni sa rokovima

  • 51

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, posetio je danas bez prethodne najave radnike koji rade na rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije kako bi se uverio kako napreduju radovi.

Rekao je da do jutros ni ministru zdravlja nije najavio svoju posetu, te da nije očekivao da vidi mnogo radnika, imajući u vidu da je nedelja, ali da je zadovoljan što je video da radovi napreduju, kako je i planirano.

- Ovde ćemo imati preko 900 novih ležajeva, od toga 200 u intezivnoj nezi, gradiće se novi Urgentni centar, planiramo još novina kada je rekonstrukcija KCS u pitanju - rekao je predsednik.

Ovde ćemo imati preko 900 novih ležajeva, od toga 200 u intezivnoj nezi, a gradiće se novi Urgentni centar, rekao je predsednik-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik je istakao da je ulaganje od 110 miliona evra u KCS od najvećeg, kapitalnog značaja za Srbiju, jer je reč o ogromnom novcu koji se ulaže za izgradnju nove zgrade Kliničkog centra i obnovu stare, a ceo posao bi trebalo da bude završen do avgsta 2021. godine.

Vučić je podsetio Klinički centar Niš, koji je već obnovljen, te najavio da će na jesen početi radovi na novoj zrgadi Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, a na proleće naredne godine i na Kliničkom centru u Kraguejevcu.

- To ne samo da dramatično menja sliku srpskog zdravsta, već i sliku Srbije. To menja životni standard ljudi, svih naših građana kojima je pomoć i zdravstvena nega potrebna - rekao je Vučić novinarima.

Predsednik je istakao da je ulaganje od 110 miliona evra u KCS od najvećeg, kapitalnog značaja za Srbiju-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vučić i podsetio da je rekao da su radovi na rkeonstrukciji stigli do pete etaže zgrade i podsetio da je  prvi put odluka o izgradnji KCS doneta 1973. godine, potvrđena 1976. godine - da je do 1986. godine izgrađeno dva sprata, a od tada - nijedan ekser niej zakucan.

- Mi smo posle 35 godina uspeli, obnavljajući i podižući Srbiju, da podižemo kliničke centre - podvukao je predsednik.

IZGRADNJA "TIRŠOVE 2" KREĆE NA PROLEĆE

Vučić je rekao da je odvojena lokacija u Deligradskoj ulici i da se na proleće sledeće godine kreće sa izgradnjom Tiršove 2, što je bila i tema jutrošnjeg sastanka koji je imao sa gradonačelnikom Zoranom Radojičićem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA