≫ 

Doktorki koja je javno pozivala na odbijanje vakcinisanja dece - preti oduzimanje licence: Jovanu tužilo nekoliko lekara

Lekarska komora Srbije nedavno je dostavila rešenja o tome lekarima koji su tužili dr Stojković Sudu časti LKS, ali i dr Stojković, koja se već protiv tog rešenja žalila

  • 39
dr Jovana Stojković Printskrin:Youtube/ Press centar UNS

Nezvaničnoj vođi antivakcinaša Jovani Stojković najverovatnije preti oduzimanje lekarske licence, jer je tim lekara podneo novu tužbu i spremio nove dokaze da je ova doktorka, po struci psihijatar, "radila protiv zdravlja ljudi".

Kako piše Blic onlajn protiv Stojković je već jednom pokrenut postupak za oduzimanje licence pred Sudom časti Regionalne lekarske komore Beograda, međutim, postupak je prekinut, jer su članovi Suda časti smatrali da njeni "medijski nastupi nisu dovoljan razlog za vođenje postupka za oduzimanje licence.

Tada su protiv nje podnela tužbu petorice lekara među kojima je Tomislav Stevanović, pedijatar iz Zrenjanina, zbog, kako su obajsnili "širenja antivakcinaških ideja i odvraćanja roditelja od vakcinacije svoje dece".

Stojković je zajedno sa ostalim antivakcinašima u Srbiji zastrašivala roditelje, zbog čega su oni odbijali da vakcinišu decu; Foto: Pixabay

Iako je postupak tada obustavljen, pre oko tri nedelje je nastavljen pred istim Sudom časti, jer su članovi, ipak, utvrdili da je "Stojkovićeva radila protiv zdravlja ljudi".

Prema podacima Blica, Lekarska komora Srbije nedavno je dostavila rešenja o tome lekarima koji su tužili dr Stojković Sudu časti LKS, ali i dr Stojković, koja se već protiv tog rešenja žalila.

Prema do sada objavljenim podacima, Stojković je zajedno sa ostalim antivakcinašima u Srbiji, svojim nastupima zastrašivala roditelje, zbog čega su oni masovno odbijali da vakcinišu svoju decu, zbog čega je, kako smatraju stručnjaci, u Srbiji buknula epidemija malih boginja.

VIDEO: Dok morbile haraju, važno je znati: Šta su to vakcine i kako funkcionišu?

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    17. april 2019 | 10:30

    Nije pozivala na odbijanje vec na pravo na izbor!!!

  • Brka bre

    17. april 2019 | 10:31

    Svece joj naude oni je tuzili ona ce otici na zapad deje njena struka placena a ovi neka jadno prodaju svoje vakcine dabi neko zaradio sramota za nasu jadnu ustanovu ?

  • Kibo

    17. april 2019 | 13:04

    Podrska za doktorku.Farmakomafija jedna od najacih na svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA